THE VOICE

SVE O 40 IZABRANIH NATJECATELJA IZ SVA ČETIRI TIMA Prošle godine pobjedu su odnijeli Jacques i Nina, tko ima najbolje šanse ovaj put?

Slijede prva ispadanja u dvobojima. Saznat ćemo hoće li ostati tenor klape Iskon ili nećak Ivane Banfić
 Dario Njavro/HRT

Nakon pet emisija audicija kompletirani su timovi druge sezone HRT-ova showa “The Voice”. Ove subote na redu su dvoboji u kojima svaki mentor od svojih 10 natjecatelja treba sastaviti po pet parova. Svaki par tijekom dvoboja izvodi duet, a mentor treba donijeti odluku o tome tko iz natjecateljskog para nastavlja dalje. Poraz u dvoboju neće nužno značiti i kraj natjecanja, jer ‘odbačenog’ pjevača može preuzeti jedan od troje ostalih mentora. Od 40 natjecatelja tako će ih 24 nastaviti natjecanje, a u subotu ćemo doznati hoće li među njima biti prvi tenor klape Iskon, nećak Ivane Banfić ili kći riječke pjevačice Jozefine Jurišić, koja je osamdesetih godina palila i žarila u grupi 777.

Tim Indira

Foto: Dario Njavro/HRT

Varaždinac Marko Domjan (26) izvanredni je student multimedije na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Sve slobodno vrijeme posvećuje glazbi i pjevanju te druženju sa svojim novim kućnim ljubimcem, malim buldogom. Bio je član benda Louder s kojim je nastupao diljem Hrvatske, pa i u inozemstvu, a ima iskustva i u televizijskim nastupima.

Ana Dorotić Burmaz je 38-godišnja TV voditeljica iz Splita, koja s bendom Prva liga nastupa na svadbama. Radi kao voditeljica na lokalnoj televiziji, a ima i kulinarski blog na YouTubeu pod nazivom ‘Ana nekad kuha’. Prije nekoliko godina počela se baviti jogom.

Tridesetogodišnja Zagrepčanka Maja Tošić radi u TV produkciji kao asistentica castinga. Glazbom se ozbiljnije počela baviti prije 7 godina, kada je s bendom počela češće nastupati. Trenutačno je u jednom autorskom te u jednom cover bendu.

Zadranin Alen Bulić (41) je 90-ih godina bio član autorskog benda, a sreću je okušao i u X Factoru. Prve vokalne korake napravio je u studentskoj klapi Kondura, u kojoj je pjevao s glumcem Duškom Modrinićem, Mislavom Biočinom i Antom Blaževićem. Show smatra prilikom za mlade glazbenike, ali i šansom da oni stariji pokažu kako u njima još ima vatre.

Ivana Sutlović (37) dolazi s otoka Iža i pjeva u jednom zadarskom bendu. San joj je baviti se isključivo glazbom te da od toga može živjeti. The Voice je prvo pjevačko natjecanje na koje se prijavila. Kada bi mogla birati s kojim će glazbenikom surađivati, to bi bio Neno Belan jer smatra da su njegove pjesme svevremenske.

Lucija Lučić (18) iz Zagreba pjevanjem se bavi od svoje četvrte godine. Sa samo šest godina objavila je prvi album i nastupila na hrvatskom izboru za Dječji Eurosong. Pjevala je u dječjim zborovima Zagrebački mališani te Zagrepčanke i dečki. Bila je članica plesnog ansambla Tihane Škrinjarić.

Osječanka Ruža Janjiš (28) sa 11 godina počela je nastupati na festivalu Djeca pjevaju hitove. Sada pjeva u osječkom bendu Babylon, a ima i akustični duo The Brown Bunny. Bavi se skladanjem. Na The Voice se prijavila jer želi vidjeti kako je raditi na visokoj razini produkcije. U slobodno vrijeme bavi se fitnessom i plesom.

Milan Prša (37) iz Karlovca glazbom se profesionalno bavi 15 godina, dugo je svirao u tamburaškom sastavu Grofovi, a pjevati je počeo sa 13 godina, i to zbog djevojke u koju je bio zaljubljen. Trenutačno živi samo od glazbe i pjeva u cover bendu Spinaker.

Splićanka Katarina Vučetić (26) diplomirala je pomorski menadžment, no još ne radi u struci. Na ovaj show prijavila se iz znatiželje, a glazbenog iskustva nema. Obožava kuhanje, vegetarijanka je, a bavi se i pisanjem.

Eni Jurišić (25), studentica prava iz Rijeke, bila je na audiciji i za prvu sezonu showa, ali nije prošla u daljnje natjecanje. Njezina najveća obožavateljica je mama Jozefina, članica čuvene riječke grupe 777. Eni se 2010. godine natjecala u Supertalentu kao članica benda Fame, a sada je članica dua Pinky and the Brain.

Tim Ivan

Foto: Dario Njavro/HRT

Zagrepčanka Tajana Belina (36) završila je novinarstvo, a radi kao marketinška menadžerica. Pjeva u zboru Izvor, vodi zbor mladih Sjaj i radi na pjesmama s bendom Mono to mono. U srednjoj glazbenoj školi satove pjevanja pohađala je kod iste profesorice kao i Jacques Houdek.

Mirta Dautović (21) studentica 4. godine menadžmenta, dolazi iz Rešetara. Već 3 godine pjeva u bendu Sing sing. Ljubav prema glazbi otkrila je sa 7 godina. Kao tinejdžerica je s društvom pjevala u bendovima.

Zagrepčanka Mirta Ružić (32) završila je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji i predaje u glazbenoj školi u Daruvaru. Pohađala je vokalni studio Bachhabundus kako bi se s klasičnog prebacila na pop pjevanje. Prošle godine bila je u pratnji Emi Gagro, koja će pak nju bodriti ove sezone. Željela bi snimiti duet s Radojkom Šverko.

Riječanka Ivana Brkašić (28) pjevanjem se ozbiljnije počela baviti sa 16 godina, kada je snimila prvu pjesmu. Dosad je pjevala je na festivalu Zlatni mikrofon na kojem je osvojila grand prix. Četiri puta je pjevala na Dori, tri puta kao prateći vokal. Ističe duet s Harijem Rončevićem i nastup na finalu Splitskog festivala.

Splićanin Ivan Anić (22) pjeva i svira gitaru u hard rock metal bendu Soul Inn. Sviraju vlastite pjesme, ali i obrade. Želio bi nastaviti raditi s bendom, a prijavio se na show kako bi se preko njega za njih čulo. Pjevački uzori su mu Jorn Lande i Steve Lee.

Vedran Ljubenko (22) iz Dubrovnika s bendovima pjeva i svira od 16. godine. Gledajući prvu sezonu The Voicea procijenio je da mu se glas razvio i odlučio se prijaviti. S bendom Crockers snimio je žešći rock demo album, ali neće ga izdati jer smatraju da neće biti puno interesa za taj glazbeni stil.

Valentina Gyerek (31) dolazi iz Belišća. Profesorica je klavira u osnovnoj glazbenoj školi. Zaručnik joj je gitarist. Najviše voli izvoditi jazz standarde, a željela bi imati i autorske pjesme. Prošlu sezonu pratila je najviše zbog Karla Cvetkovića kojem je predavala glazbeni u osnovnoj školi. Uz glazbu, uživa u pisanju beauty bloga, šminkanju i zumbi.

Đakovčanka Dorotea Marić Popović (29) završila je Učiteljski fakultet, a pjeva u bendu Aura. Još kao dijete je nastupala na televiziji i festivalima, a sada pjeva gotovo svaki vikend. Velika potpora joj je obitelj - suprug i sinčić, koji daju sve od sebe da ona radi ono što voli. Slobodno vrijeme provodi kod kuće s obitelji, u šetnjama i odmoru.

Zagrepčanka Tajana Turković (35) pjeva u bendu The FAB, a izvode obrade poznatih pjesama nastalih od 50-ih godina do danas. Po struci je maserka. Glazbom se ozbiljnije bavi posljednjih pet godina, kada je počela raditi na autorskim pjesmama s bendom Flavaroom u kojem je pjevala.

Marjan Slavica (26) dolazi iz Bilica pokraj Šibenika. Radi u računovodstvu u osnovnoj školi. Preferira alternativni i indie rock. Osim glazbe, voli i prirodu. Njegova obitelj bavi se pčelarstvom, a on joj u tome pomaže. Poštuje pčelinji svijet i voli analizirati sustav unutar košnice.

Tim Jacques

Foto: Dario Njavro/HRT

Rino Petrović (25) iz Kraljevice student je Ekonomskog fakulteta u Rijeci i pjevač u Team Bandu. Satove klavijatura upisao je kad mu je mama rekla da djevojke vole dečke koji znaju svirati i pjevati. Najviše voli izvoditi pop-rock te piše stihove za pjesme. Voli gledati filmove, šetati, putovati, voziti auto i velika je spavalica.

Stefany Žužić (18), gimnazijalka iz Krka, uči solo p jevanje u srednjoj glazbenoj školi u Voloskom. Pjevačka natjecanja nisu joj strana, a u showu nema velika očekivanja kada je riječ o plasmanu nego joj je želja iskušati vlastite mogućnosti. Kada joj natrpan raspored dopusti, voli otići u teretanu, šetati sa psom i svirati klavir.

Rea Matić (21) dolazi iz Bibinja pokraj Zadra u kojem studira agronomiju, akvakulturu i ekologiju te radi kao konobarica. S prvim pjevačkim natjecanjem suočila se s četiri godine, a zborsko pjevanje joj je ljubav od srednje škole. Jako voli prirodu i želja joj je raditi prirodnu kozmetiku.

Varaždinka Petra Vurušić (22) studentica je kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Zahvaljujući pjevanju i sviranju u Društvu Naša djeca, nastupila je na brojnim festivalima u okolici Varaždina. Pjevala je i u raznim bendovima, često kao prateća pjevačica, izvodeći pop-rock glazbu. Velika strast joj je pečenje kolača i torti.

Alen Đuras (23), konobar iz Planoga pokraj Trogira, glazbom se aktivnije bavi posljednjih pet godina. Udruga Music Talents omogućila mu je nastupe nekoliko puta mjesečno te je tako stekao iskustvo i samopouzdanje. Voli trčati i skuplja trzalice za gitaru.

Stela Paradžik (18) iz Slavonskog Broda u glazbenoj školi uči svirati četiri instrumenta: klavir, gitaru, flautu i saksofon. Dvanaest godina je plesala akrobatski rock’n’roll i suvremene plesove. Satove pjevanja pohađala je kratko vrijeme u Rock školi u Slavonskom Brodu, a nekoliko je puta nastupala u jednom klubu u rodnom gradu.

Splićanka Kristina Krolo (20) studentica je građevine, a pjevati je počela prije par godina. Dosad je bila članica nekoliko zborova i nekoliko demo sastava, a trenutačno je u jednom ansamblu u glazbenoj školi. Najveća potpora u bavljenju glazbom joj je starija sestra koja ju je uporno nagovarala da se prijavi na ovo natjecanje.

Zagrepčanka Ivana Benc (29) bavi se izradom nakita od crvenog koralja. Cijeli život okružuje je glazba jer potječe iz glazbeničke obitelji. U glazbenoj školi učila je svirati klavir, a satove pjevanja pohađala je na Pop-rock akademiji u Zagrebu. Pjevala je prateće vokale na jednom albumu Crvene jabuke.

Vjekoslav Ključarić (23) iz Punta na Krku glazbom se bavi četiri godine, kao član rock grupe Open Road. Radi u tvrtki koja iznajmljuje plovila. Hobi mu je wakeboarding, kojim se bavi više od 10 godina. Tome je u posljednje vrijeme manje posvećen zbog glazbe, ali i zbog toga što je na europskom natjecanju u wakeboardingu ozlijedio koljeno.

Zagrepčanka Ivona Šimunić (22) studira klavir na Muzičkoj akademiji. Glazbom se bavi otkad je sa 8 godina upisala glazbenu školu. Sada studira klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a pjevanje joj je ljubav koju dosad nije ostvarila. Voli učiti nove stvari te je nedavno upisala tečaj njemačkog jezika, a bavi se i slikanjem.

Tim Tony

Foto: Dario Njavro/HRT

Edgar Rupena (32), Riječanin sa splitskom adresom, prvi je tenor klape Iskon. The Voice mu je prvi susret s pjevanjem izvan klape. U Split se preselio prije pet godina zbog klape, ali i ljubavi. Upravo se na nagovor djevojke i prijatelja prijavio na show. U slobodno vrijeme vježba u teretani, voli sport, izlete, a pogotovo podvodni ribolov i ronjenje.

Splićanin Ivo Marinković (26) sramežljiv je i boji se nastupa, ali vjeruje da će uspjeti pobijediti taj strah. Pohađa privatne satove pjevanja, a dosad je pjevao u udruzi Music Talents na humanitarnim nastupima. Prijavio se jer se želi zabaviti i pobijediti tremu. Iz razonode pokušava naći tercu svakoj pjesmi.

Zagrepčanka Monika Perić 26-godišnja je nezaposlena vjeroučiteljica iz velike glazbeničke obitelji, koja se natjecala u X Factoru. Od 11. godine pjeva u zboru Allegro. Bez obzira na ishod natjecanja, glazba joj je bila i bit će u prvom planu. Uz obitelj, sama sebi je najveća potpora. U slobodno vrijeme uživa u knjigama i filmovima te jako voli šetnje.

Riječanka Matea Dujmović (19) studentica je glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Svira flautu i klavir, a nastupala je i na festivalima Grobnička skala i Zlatni otok. Nema očekivanja od natjecanja, osim pozitivnog iskustva. Željela bi probati nešto novo i iskušati svoje granice. Uz školovanje, veseli je ples, sviranje i sve vezano uz glazbu.

Ana Bustruc (23) studentica je psihologije iz Staševice kod Ploča. S dečkom je osnovala akustični duo Ana i Mate, a žele komponirati svoje pjesme. Oboje sve rade, potiču jedno drugo i zajedno se razvijaju. Osim pjesama, piše i priče. Oduševljava je činjenica da priču može odvesti u bilo kojem smjeru, a možda objavi i knjigu.

Nećak pjevačice Ivane Banfić, Bruno Banfić 18-godišnji maturant iz Velike Gorice, svira gitaru i pjeva u bendu Ritam ulice. Bruno je iz glazbeničke obitelji tako da mu je glazba prirodno okružje. Gitaru svira od 7. godine, a otkad pohađa školu pjevanja popravio je tehniku pjevanja i disanja. Voli kuhati.

Sanja Berković (30) pravnica je iz Rijeke koja već pet godina radi kao savjetnica za prehranu i ima svoj obrt. Cijeli život okružena je glazbom. Oca je nerijetko još od djetinjstva pratila na nastupima. Pohađala je glazbene škole, a od 8. godine svira klavir. Pjeva u punk pop rock bendu Sue Is Idle.

Lara Demarin (19) iz Pule pjeva, pleše, svira gitaru i klavir. Dolazi iz glazbeničke obitelji. Majka joj je profesorica klavira i poticala ju je na bavljenje glazbom. Pohađala je osnovnu glazbenu školu, privatne sate solo pjevanja, a pjevala je i u vokalnim skupinama. Nastupala je na festivalima, a imala je i bend. Piše i pjesme na engleskom jeziku.

Modna dizajnerica, 37-godišnja Zagrepčanka Ana Androić Knežević, ilustratorica je u ženskim časopisima. Kaže da samoj sebi duguje ovakvu priliku, što si je obećala još u dvadesetim godinama, kada je pjevala u jednom bendu. Ples je njezina treća ljubav. Voli se izražavati i pokretom, a već dulje vrijeme pleše u jednom plesnom klubu.

Branka Mrčela (35) iz Makarske pjeva u bendu s ocem, a izvode šarolik repertoar, od pop-rocka, jazza do soula. Da se prijavi na “The Voice”, nagovorila ju je publika nakon jednog nastupa. Voli izvoditi sve stilove glazbe, ali na svoj način, ne ugleda se na druge pjevače. Osim pjevanja, voli crtati, sport i druženje s prijateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:34