OSTAJE PRI SVOM

SVE ZBOG JEDNOG STATUSA NA FACEBOOKU Tatjana Jurić dobiva prijetnje smrću, sve prijavila policiji

 Neja Markičević

Nakon što je Tatjana Jurić na svom Facebook profilu objavila status u kojem komentira pravo dijaspore da izađe na predsjedničke izbore (na kojima je pobjedila Kolinda Grabar-Kitarović), naišla je na brojne kritike i napade.

Štoviše, voditeljica je počela primati prijetnje smrću što je naposljetku prijavila i policiji, piše Tportal.

'Neću više ovdje ovako virtualno raspravljati na ovu temu, osobito ne nakon što sam u inbox dobila ozbiljne prijetnje i to upravo isključivih ljudi koji letimice nešto pročitaju, osobito posredstvom medija, i onda si Pedro koji visi. Protiv izbora KGK nemam ništa. Osobito ne nakon što je većinska demokracija Hrvatske tako odlučila! Ovdje ni u jednom trenutku nije bilo govora ni o mojim zamjeranjima onima koji se pozicioniraju desno ni onima koji su lijevo; ovdje je bila riječ o mojem osobnom mišljenju O NAŠEM IZBORNOM ZAKONODAVSTVU, oko kojega se, kada je glas dijaspore u pitanju, i dalje lome koplja. Isto tako, da, dijaspora ima i mora imati pravo glasa, svaki naš državljanin ima pravo glasa. Moje je mišljenje i uvjerenje da ovo pitanje ipak treba dodatno urediti; riječ je o osobnom mišljenju za koje sam zabunom mislila da ga smijem reći na glas. Poruke u mom inboxu pokazuju suprotno', napisala je i sama Tatjana na Facebooku nakon prijetnji koje je dobila.

Podsjetimo, tijekom izborne noći Tatjana je na Facebooku objavila: 'Uz ovakvu ljevicu, šta će ti desnica... Bilo kako bilo, odoh brzo na spavanje. I to sve zbog gospođe u najbližoj nam dijaspori koja je glasovala 'da bi imala višu penziju iz HR'. Neka mi se slobodno javi pa da idući mjesec umjesto mene plati sva moja davanja koja svakoga mjeseca uplaćujem u državni proračun RH. Neće joj biti dosadno. Iz ove države stvarno jedino treba - iseliti u dijasporu i svakih se par godina - dobro zaj... u ime matice zemlje. Prvoj HR Predsjednici - u duhu demokracije, čestitam! Samo neka podalje drži gospona koji je 'kompilirao' diplomski rad! I još nekolicinu, al ko bi to više nabrojao... Sad idem spavat da se sutra mogu na vrijeme dignut za posao. Mora se pošteno zaradit honorar. Da bi gospođa u dijaspori imala višu penziju.'

Samo dan kasnije, nakon burnih reakcija na portalima i društvenim mrežama, voditeljica je dobila poriv da opravda svoje riječi. No, čini se kako to nije bilo dovoljno da smiri sve one koji su se toliko uzrujali da su joj počeli slati prijetnje smrću.

'Moje mišljenje o izbornom zakonodavstvu vezanom za dijasporu i dalje stoji. Podržavam ustavno pravo dijaspore ma gdje u svijetu na glasovanje, ali da, osobno mislim da to pitanje i dalje treba dodatno urediti. To moje mišljenje ni na koji način ne utječe na najviši mogući nivo moje osobne demokratičnosti niti se isključivo odnosi na BiH. Za razliku od onoga što danas prenosi većina medija - podržavam pravo svako da bira.'Mi' smo izabrali novu predsjednicu. 'Naša je većinska demokracija' tako odlučila i ja sam, kao državljanin ove zemlje i kao politologinja zbog mogućnosti izbora sretna i zadovoljna. Moje poštovanje prema novoizabranoj predsjednici, njezinoj osobi i instituciji koju predstavlja je neupitno, kao što je neupitno i moje pravo na mišljenje i izražavanje. I vaše. U to ime, eto nas na kavi! Možemo se ne slagati, ali upravo je u tome bit demokracije - uvažavamo se u neslaganju, napisala je tad u svom objašnjenju nakon statusa u kojem je prozvala dijasporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:39