VEĆ GODINAMA U AMERICI

TAJČI ISKRENO PROGOVORILA O RAZLOZIMA ODLASKA IZ HRVATSKE 'Morala sam se iseliti, ne bi bilo dobro da sam ostala, a zbog svoje odluke ne žalim'

 Vojko Basic / CROPIX

Svima dobro poznatu koreografiju s Eurosonga Tatjana Matejaš Tajči i danas dobro zna. Pokazala ju je i na svojem koncertu u Splitu, koji je bio dio njezina duhovnog krstarenja. Izvela je i neke od svojih najvećih hitova. U otvorenom razgovoru za IN magazin progovorila je, između ostaloga, o gubitku supruga te otkrila što bi sadašnja Tatjana pitala mladu Tajči.

Prošlo je više od 30 godina otkad je Matejaš svojim hitovima osvojila bivšu državu. Njezine su pjesme i danas rado pjevane, a kratke narančaste haljinice i koreografije svi se dobro sjećaju:

- Narančasta haljinica i dalje je u ormaru. Ljudi je još vole vidjeti, ja još uvijek stanem u nju, zasad - otkrila je Tatjana.

Uspješnu karijeru započela je kao tinejdžerica, ali iza sjaja i blještavila pozornice krili su se brojni problemi. Na vrhuncu popularnosti 1992. godine odlučila je otići iz Hrvatske. Zbog svoje odluke, kaže, ne žali.

- Morala sam se iseliti, ne bi bilo dobro da sam ostala. Jedino mi je žao kad čujem, a puno takvih priča čujem, 'kad sam ja imao pet godina, a ti si otišla, bio sam tako žalostan i bilo mi je teško'. Nije to bila samo radost, to je bio i brend - govori Tajči za IN magazin.

Mnogo ju je ljudi, dodaje, razočaralo. O tome planira objaviti i knjigu, no o imenima još ne želi govoriti javno:

- Nije to skrivanje, nego stvarno nema smisla povlačiti te nemire i optuživati. Ja puno stvari znam i sve što se događalo vezano je uz moj put. Ono što sam ja naučila u tom trenutku, možda sam ja bila nespremna ili ranjena, pa sam dopustila drugima da oni na neki način imaju priliku pokazati sebe ili neku stranu sebe koju oni nisu željeli pokazati - izjavila je pjevačica.

Zbog svega toga nije mogla biti svoja u potpunosti. Zato bi danas mlađoj verziji sebe poručila:

- Pitala bih - kad ćeš uzeti vremena za sebe, jer ja svaki put kad dođem u Hrvatsku jako želim doći negdje i biti sama - priznaje.

Svoj mir na kraju je ipak našla. Danas se bavi glazbom, ali radi i kao motivacijska govornica. Predavanja o moći ljubavi održavala je i na krstarenju hrvatskom obalom.

- Pozivam ljude da dođu otvorena srca. Ja ništa ne prodajem, nikakve mudrosti ili neke formule ili ne znam što, ja samo pozivam da se dođu otvoriti - objašnjava.

Na ovaj korak potaknula ju je suprugova smrt. Bol zbog gubitka, otkriva, i dalje je prisutna.

- Tu tugu treba pustiti da traje. Ja sam prošla i kroz strah, izgubila sam voljenu osobu koja mi je bila životni partner, supružnik i roditelj moje djece koja su još mala. To stvara užasnu tugu, strah kako ću dalje... Ne smijemo se od toga braniti, nego prihvatiti - smatra Tajči, kojoj su velika potpora sinovi Dante, Evan i Blaise.

- Moji sinovi su divni, koliko oni mene zapravo na neki način štite od svojih problema. Mi smo jako otvoreni, o svemu pričamo, oni nemaju problema reći sad sam tužan, imam problema, ta otvorenost puno nam znači - zaključuje. A upravo je otvorenost ono čime želi pomoći drugima s istim problemima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:03