SKRIVENE TAJNE

Tajni arhiv Marilyn Monroe: Majke su joj nudile svoju djecu na posvajanje

ZAGREB - Najveća ikad otkrivena privatna arhiva Marilyn Monroe koju je 2005. otkrio biznismen Millington Conroy ovih je dana objavljena u novoj knjizi naslovljenoj “MM - Personal: From the private archive of Marilyn Monroe”.

Knjiga sadrži brojne skrivene tajne Marilyn Monroe, uključujući pisma ljubavnicima, nikad viđene fotografije Marilyn kao male djevojčice, račune za stvari koje je kupovala, prepisku s prijateljima, kolegama, članovima obitelji...

Poruka iz italije

Prvi put su u javnost izvučena pisma njezinih obožavatelja. Mariylin je neka od njih, ona koja su je posebno dirnula, pažljivo čuvala. Među njima i pismo 17-godišnjaka iz Italije:

- Zamišljam nas kako plešemo omotani nebom punim zvijezda koje nam se smiju - napisao je on.

U pismu je zatražio i uvojak njezine kose, a glumica je uz pismo priložila svoj podsjetnik:

“Poslati mu njegovu i moju fotografiju s posvetom i autogramom, i svakako mu poslati uvojak kose. Treba mu napisati da ću njegovo pismo uvijek nositi sa sobom.”

Napustili je prijatelji

Marilyn je sačuvala i pismo nepoznate žene koje je primila 24. siječnja 1958., nakon svog trećeg pobačaja. Žena joj je ponudila dijete na usvajanje.

“Zanima me jeste li zainteresirani za usvajanje male curice koja je rođena otprilike istog dana kada ste izgubili dijete. Zdrava je, a njezina majka misli da bi joj vas dvoje mogli pružiti dobar život i topli dom.”

Ova privatna arhiva, sačuvana u jednoj ovećoj kutiji, otkriva i to da je pred kraj života Marilyn Monroe zapala u teške financijske probleme. No, ono što je pomalo tužno jest izostanak toplih poruka prijatelja. Marilyn se uvijek bojala da će je prijatelji ostaviti i čini se da joj se to na kraju i dogodilo. Jedina prijateljska poruka je kratka crtica njezine učiteljice glume Paule Strasberg. U njoj je samo jedna riječ: ‘Vjeruj’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:36