MOZOVA DRAMA U RIMU

TALIJANSKOG POLICAJCA OPTUŽIO ZA TERORIZAM 'Uperio je pištolj u mene. Više se ne mogu osjećati sigurno u zemlji u kojoj očito žive psihopati'

 Getty Images

Britanski glazbenik Morrissey otkazao je sedam koncerata u Italiji, zakazanih za rujan, nakon što je ondje, tvrdi, doživio incident neviđenih razmjera.

Naime, pjevač se na društvenim mrežama požalio na brutalno policijsko nasilje u Rimu, gradu koji inače obožava i u koji se vratio kako bi snimio novi studijski album. Sve detalje ovog bizarnog događaja opisao je njegov nećak, fotograf Sam Esty Rayner.

- Ispred trgovine u ulici Via del Corso zaustavio ga je policajac i zahtijevao da mu preda papire, isprave, dokumente, kako god ih već želite nazvati, koje Moz nije imao. Kad nije dobio što je htio, počeo je vikati 'znam ja dobro tko si ti', čak je uperio pištolj u Morrisseyja... Terorizirao ga je 30-ak minuta. Svemu je svjedočilo barem 100-tinjak šokiranih ljudi - napisao je Rayner.

Morrissey je incident opisao kao 'teroristički čin', a objasnio je i zašto je odlučio otkazati koncerte koje je uskoro trebao održati u Italiji.

- Jednostavno se više ne osjećam sigurno u zemlji u kojoj ovakvi psihopati slobodno hodaju ulicom. Pazite se ovog policajca. Opasan je i mogao bi vas ubiti - zaključio je 58-godišnji pjevač, a prenose strani mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:37