OTKRIO FANOVIMA

TARANTINO NAJAVIO ODLAZAK U MIROVINU 'Mislim da je režiranje igra za mlade. Još dva filma i gotovo'

US director Quentin Tarantino (L) and US actress Uma Thurman pose as they arrive for the Closing Ceremony of the 67th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 24, 2014. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
 BERTRAND LANGLOIS / AFP

'Ne vjerujem da treba ostati na pozornici dok te ljudi ne krenu moliti da siđeš. Sviđa mi se ideja da ih ostavim u trenutku kada žele još. Mislim da je režiranje igra za mlade i sviđa mi se ideja o pupčanoj vrpci koja povezuje moj prvi i zadnji film. Ne pokušavam ismijati nikoga tko misli drugačije, ali želim izaći dok sam još uvijek čvrst. Sviđa mi se što ću ostaviti deset filmova, znači, još dva nakon ovoga', izjavio je slavni redatelj Quentin Tarantino.

Iz svijeta režije planira se povući nakon što snimi svoj deseti film, a dosad ih je snimio osam. Posljednji uradak mu je 'Osmorica omraženih'.

Tarantino je dodao da mu je plan otići u miroivinu nakon desetog filma ako taj uradak bude uistinu dobar.

'Nije urezano u kamenu, ali to je plan. Ako dođem do desetog filma, napravim dobar posao i ne zeznem, to zvuči kao dobar način da se okonča stara karijera. Ako kasnije naiđem na dobar film, neću ga ne napraviti samo zato što sam rekao da neću. Ali deset i gotovo, ostavljajući ih da žele još, to zvuči dobro', objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:19