NA PRIVATNOM PLANU

Tarik Filipović: Nadam se da će Lejli i meni treće dijete doći što prije - i to curica

Ne možete ne primijetiti koliko glumac zrači zadovoljstvom. Vidi se da je presretan sa svojom obitelji
 Neja Markičević/Cropix

Nekako u isto vrijeme prošle godine Tarik Filipović morao se oprostiti od kviza “Tko želi biti milijunaš?”, na kojem je izgradio svoje televizijsko ime. Sada, godinu dana poslije, za njega je uslijedio novi oproštaj, jer je 22. svibnja snimio posljednje izdanje “1 protiv 100”, koje će se na ekranu naći krajem lipnja.

- Kraj “Milijunaša” doživio sam mnogo emotivnije zato što sam ga radio puno dulji period, gotovo sedam godina. No kako je “1 protiv 100” radila ista ekipa, u tom dijelu je za mene taj prelazak bio bezbolan . Ali bez obzira na to što me “Milijunaš” pripremio za završetke, opet mi je na posljednjem izdanju “1 protiv 100” bila malo knedla u grlu. Neću zaboraviti svoju fascinaciju kada sam se prvi put našao u studiju tog kviza. U to vrijeme studio “Milijunaša” je na ekranu izgledao fenomenalno, a uživo je bio daleko manji, skromniji. No kada sam ušao na set “1 protiv 100” oduševio sam se, nikad nešto tako raskošno na televiziji nisam vidio. Ista je stvar i s drugim projektima koje sam radio. “Magic Act Show” igrali smo 7, 8 godina, odradili 300 predstava.

Ista ekipa

To su podijeljeni osjećaji, s jedne strane čovjek osjeća da mu je malo, s druge strane i da je dosta, da treba krenuti u nešto drugo - ističe Tarik Filipović. Kako je jedan kviz samo zamijenio drugim, a ekipa na oba projekta ostala je ista, neke detaljnije usporedbe teško mu je raditi.

- S “Milijunašem” smo počeli, pa su na kraju gledatelji i “1 protiv 100” počeli nazivati “Milijunaš”. Da je taj kviz bio prvi, vjerovatno bi situacija bila obrnuta. U svakom slučaju, meni nije bilo neke velike razlike između ova dva projekta. “1 protiv 100” mi je puno brže prolazio, a ja sam i inače nemirnog duha pa mi je bilo mnogo lakše stajati nego sjediti. Ipak, jako sam volio “Joker zovi”, jer nikad niste sigurni tko će vam se javiti, kakva će mu reakcija biti i hoće li znati odgovor - zaključuje Tarik. No, kraj emitiranja “1 protiv 100” za Filipovića ne znači i kraj suradnje s HTV-om, kao ni oproštaj od kvizova. Glumcu koji je kroz posljednjih gotovo deset godina postao sinonim za TV kvizove, HTV je povjerio i svoj novi show znanja. Riječ je o licencnom kvizu tvrtke Fremantle Media “Risking it All” koji će se kod nas na programu pojaviti ove jeseni pod nazivom “Sve u sedam”. U ovom game showu u samom startu svakom se igraču dodijeli milijun, u našem slučaju kuna, a da bi zadržao taj novac mora točno odgovoriti na svih sedam pitanja. Na prvi pogled ne djeluje teško, jer su kandidatima ponuđeni i potencijalni odgovori, ali upravo tu leži zamka, jer kako igrač ide dalje kroz kviz dobiva sve više ponuđenih odgovora. A za natjecatelja je svako pitanje ujedno i mogućnost da izgubi sav novac.

Pilot krajem mjeseca

- Pilot ćemo snimiti negdje potkraj mjeseca. Sada prvo slijede sastanci i moram pogledati nekoliko izdanja kviza, čisto da vidimo kako to funkcionira. Što se mene tiče, više proba osim pilota i nije mi potrebno. Moram samo usvojiti ta nova pravila i dinamiku kviza, za što imam cijelo ljeto - navodi Filipović, kojemu bi ovaj kviz mogao ‘leći’ najviše od svih kvizova.

- Imam hazarderskog u sebi i ne znam kako bih se ponašao da sjedim preko puta voditelja. U svakom slučaju, “Sve u sedam” mi je novi izazov i zbog toga mu se veselim, baš kao i to što ću nastaviti raditi sa starom ekipom, i uredničkom i produkcijskom. Ići ćemo u istom tempu nedjeljom i četvrtkom, koji je nekako u Hrvata dan za kviz još od “Kviskoteke”. No sada se prvo veselim odmoru, pa ću onda moći svjež krenuti u nešto novo - ističe Tarik, koji će se već standardno odmarati na potezu Bosna- Dubrovnik - Istra. Inače, dok odgovara ne možete ne primijetiti koliko glumac zrači zadovoljstvom, što i ne čudi s obzirom na to da je očito kako mu se i poslovno i privatno sve posložilo. Vidi se da je presretan sa svojom obitelji - suprugom Lejlom te njezinim sinom iz prvog braka, osmogodišnjim Dinom kojeg smatra svojim djetetom, i trogodišnjim Armanom.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:18