NOVA SEZONA NATJECANJA

TELEVIZIJSKA PROLJETNA SHEMA U ZNAKU PJEVANJA I KUHANJA Voice, Supertalent i Zvjezdice kreću u borbu za gledatelje

Prvi je na redu HTV - Najljepši glas Hrvatske" starta već 23. siječnja
 Dario Njavro za HRT

Nakon blagdanske pauze i tradicionalno nezanimljivog programa u siječnju, naše nacionalne televizije uskoro kreću s velikim studijskim showovima. A nova proljetna shema ponovno će biti u znaku pjevanja i kuhanja. I naravno, međusobne borbe za gledatelje. Prvi je na redu HTV koji s drugom sezonom hit-spektakla “The Voice - Najljepši glas Hrvatske” starta već 23. siječnja.

Novi mentorski timovi

Novo izdanje doživjet će manje promjene jer će neki od mentora “Voicea”, koji su i ove sezone Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak, imati nove savjetnike u svojim timovima. Ove godine Indiri će pomagati producent Branimir Mihaljević i pjevačica Darija Hodnik, a Dečaku i Aljoši Šeriću pridružit će se Šerićeva supruga Antonija Matković Šerić. Cetinski je nastavio raditi s Mirom Buljanom te Djordjijom Palić, a Houdek s Tihomirom Preradovićem i Marinom Đurović Ćelić. A valja primijetiti da su i Cetinski i Houdek u “Voiceu” iako se zbog njihove žestoke svađe prošle godine nagađalo kako njihova suradnja više nije moguća. No pokazalo se da zbog prestižnog angažmana u “Voiceu” dvojac može naći zajednički jezik, a hoće li im to uspjeti do finala teško je prognozirati.

RTL i Nova TV u produkciji imaju po dva zabavna showa, također već oprobane formate.

Nova TV u proljetnoj će shemi krenuti ponovno sa “Supertalentom”, reality formatom britanskog TV maga Simona Cowella. Bit će to prvo domaće izdanje tog multitalent showa nakon pet godina, a koji se na Novoj TV prikazivao tri sezone. Prijave su zatvorene, a od 2000 prijavljenih samo 300 najboljih očekuju audicije koje se od idućeg vikenda počinju održavati u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku. Vođenje “Supertalenta” na Novoj vjerojatno će povjeriti svom oprobanom dvojcu - Reneu Bitorajcu i Igoru Mešinu - koji je i prije vodio taj spektakl. Članovi žiriji za sada su veća enigma. U prijašnjim sezonama to su bili Dubravko Merlić, Nina Badrić i Enis Bešlagić pa će postava novoga biti vjerojatno u potpunosti izmijenjena. Kako doznajemo, Merlić definitivno neće ponovno sjediti u “Supertalentu”, a to se logično da zaključiti i za Enisa Bešlagića s obzirom na to da je sad član žirija konkurentskog RTL-ova showa “Zvjezdice”. Ono što je poznato jest da žiri neće biti tročlan, već četveročlan. A i druga sezona “Zvjezdica” uskoro će na male ekrane. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha tog dječjeg “Voicea”, roditelji su doslovno zatrpali RTL-ovu produkciju prijavama. Prva je krenula bez puno pompe, bio je vrlo kratak period za prijavu, pa su imali sveukupno 500 prijavljenih mališana.

2500 kandidata

No još dok je trajalo prvo izdanje “Zvjezdica” počeli su im stizati upiti za novu sezonu za koju se na kraju prijavilo više od 2500 muzikalnih mladih kandidata. Snimanje showa nedavno je krenulo u Beogradu, a za otprilike mjesec i pol dana emisija će krenuti s emitiranjem. Doris Pinčić uz pomoć Nives Čanović u backstageu nastavit će voditi taj show, a i žiri im je ostao u istom sastavu - Ivana Vrdoljak - Vanna, Enis Bešlagić, Alka Vuica, Luka Nižetić i Zdravko Šljivac.

Što se tiče kulinarskih showova, Nova TV ići će s još jednim izdanjem “Masterchefa”, najpopularnijeg gastro showa u Hrvatskoj, no hoće li on krenuti u proljetnoj shemi ili će ga sačuvati za jesen, još nije poznato. Kako doznajemo, ovogodišnje izdanje vjerojatno će biti “Celebrity”, što znači da bi Luka Nižetić napokon mogao dobiti nasljednika za tu titulu. Prema svemu sudeći i tu će doći do promjene u žiriju, a nagađa se da Dino Galvagno neće više biti dio tima “Masterchefa”.

Osvježeni koncept

Snimanje RTL-ovo treće izdanje “Tri, dva, jedan - kuhaj!” već je u punom zamahu, producenti su prilično osvježili koncept, u što će se publika uskoro moći i sama uvjeriti.

3,2,1 kuhaj: Ivan Pažanin u žiriju

Ivan Pažanin uskoro će postati novo lice televizijske gastronomske scene. U trećoj sezoni RTL-ova showa “Tri, dva, jedan - kuhaj!” taj 32-godišnji Splićanin pridružio se Tomislavu Špičeku i Željki Klemenčić u stručnom žiriju.

Premda u Hrvatskoj još nije na listi najrazglašenijih chefova, daleko od toga da je Pažanin nepoznato ime na domaćoj gastrosceni, posebno kad je u pitanju kulinarska ponuda Hvara, gdje je bio angažiran. Iza njega je više od 15 godina profesionalnog iskustva jer je već od prvog razreda srednje ugostiteljske škole u Splitu počeo raditi u kuhinji. A već godinu kasnije nakon mature, zaputio se izvan granica, spojivši dalmatinsku tradiciju - pomorstvo i kuhinju.

- To razdoblje života definitivno mi je bilo najzanimljivije do sada. Otišao sam na ledolomac Andreu preuređen u luksuzni hotel, krstario Antarktikom, a ljeti toplim egzotičnim destinacijama - kazao je Pažanin. Jedan od takvih “pomorskih” angažmana prije tri godine pružio mu je priliku da kuha za timove Formule 1. Naime, za vrijeme održavanja utrke F1 u Monacu, luksuzna jahta od 50 metara na kojoj je radio, a čiji je tjedni najam 150 tisuća eura, bila je rezervirana za ekskluzivne partyje F1.

- Nije to bilo jednostavan posao, prije svega jer je brod bio predviđen za 12 osoba, a svaku večer bi stizalo njih 40-ak. - objasnio je Pažanin koji je uzvanicima priredio 12 sljedova, ponajprije mediteranskih delicija, a uz zvijezde F1 na partyju su bili i neki od pripadnika monegaškog plemstva i brojne druge poznate osobe koje nije zapamtio jer, kako nam je Pažanin objasnio, uglavnom ga ne zanima slavna klijentela.

Neke je ipak u svojoj karijeri zapamtio, poput Johna Malkovicha kojem je kuhao na Palmižani, jer ga se ugledni glumac dojmio svojom jednostavnošću i skromnošću. Stigao je, kaže, nenajavljen i nije imao doslovce nikakvih posebnih prohtjeva, kao većina drugih slavnih osoba. Jednako su ga oduševili Novak Đoković i tenisačeva lijepa supruga Jelena, a njih je oduševio jastog koji im je poslužio na Hvaru.

- Nakon emisije, ili ću u Trogir ili opet na brod - kazao je Pažanin kojem su mentori bili Stephan Macchi i Braco Sanjin. ( T.Premec)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:41