OBARA S NOGU

Teri Hatcher na Cetini: U životu nisam bila sretnija, Hrvatska je uzbudljiva poput Disneylanda!

Rab,160712.Teri Hatcher poznata americka glumica iz serije "kucanice" i njena kci na proputovnju Jadranom na cruiseru Sea Dream prosetala otokom Rabom.Foto:Stela Novotny / CROPIX
 Stela Novotny / CROPIX

- Bio sam dva dana dio hollywoodskoga glamura! Osjećao sam se fantastično! Sretan sam što sam upoznao Teri Hatcher, zvijezdu planetarno popularne serije “Kućanice“ i njezinu 14-godišnju kći Emerson. Ona je vrlo inteligentna, jednostavna, topla osoba i nadasve brižna majka... Taj dojam o slavnoj glumici ispričao je novinarki Slobodne Dalmacije trogirski turistički vodič Mićo Kovačević, koji joj je za nedavna krstarenja Jadranom na kruzeru “Sea Dream“ dva dana bio osobni vodič, prateći je u korak,

- Nije komunicirala s medijima, niti davala bilo kakve izjave. Željela je imati potpunu intimu te sa svojom kćeri uživati u prirodnim ljepotama Lijepe naše - kazuje Mićo, koji posao turističkog vodiča obavlja zadnjih šesnaest godina, tijekom kojih je upoznao mnoge svjetske uglednike, biznismene, osobe iz javnog, političkog života, glumce, sportaše...

No simpatična Teri ga je, unatoč tome što je velika hollywooodska “faca“, upravo svojom jednostavnošću “oborila s nogu”. Priznaje da je ipak trebalo malo vremena da se uspostavi takav prisan kontakt.

- Dočekao sam je u Šibeniku gdje se s kćeri iskrcala iz kruzera, te smo mercedesom koji je čekao na obali krenuli put slapova Krke. Je li bila umorna ili je u pitanju bilo nešto drugo, ne znam, ali u startu mi se učinila malo prepotentna.

Međutim, taj je dojam već nakon petnaestak minuta, kada smo počeli razgovarati, sasvim nestao. Izrazila je želju da se okupa u slapovima, te oko njih džogira. Čak smo pet kilometara svi troje istrčali, a da ni ona ni kći niti za tren nisu djelovale umorno.

S nevjerojatnim užitkom divila se prirodnom ambijentu slapova Krke i stalno ponavljala: “Oh my god! Oh my god!“ Mićo je slavnu glumicu potom poveo u Skradin, u kultni restoran “Zlatna školjka“ na ručak.

- Odlučila se najprije za kamenice i škampe, a potom za jastoga. Riblje delicije “zalili“ smo graševinom Krauthaker. Skradinska torta pripremljena po receptu starom 150 godina ostavila ju je bez daha! Tražila je od vlasnika recept i pomno zapisivala način pripreme - otkriva naš sugovornik.

Zvijezda “Kućanica“ jednako je uživala i u vožnji kajakom oko povijesne jezgre UNESCO-ova Trogira, te prirodnim ornitološkim rezervatom Pantan.

Fascinirao ju je pogled iz trogirske luke na srednjovjekovne zidine, na koje je “ispucala“ stotinu snimaka. Kanjoning na Cetini bio je kruna njezina, kako je rekla, uzbudljivog provoda u prirodnim ljepotama Hrvatske. Skakala je sa slapa. Od sreće su se ona i kći grlile, ljubile, gromoglasno smijale i non–stop mi zahvaljivale.

Teri je kazala da se nikad u životu nije više smijala kao na tom izletu na Cetini, gdje je probala poljički soparnik i kruh ispod peke.

Stalno je uzvikivala kako je Hrvatska uzbudljiva poput Disneylanda, te kako će sigurno ponovno doći i povesti svoje prijatelje.

- Teri je tražila da je naučim kako se na hrvatskom kaže hvala, dobar dan, hrana vam je odlična, vidimo se ponovno... Vrlo glatko, bez “lomljenja“ jezika, to je sa smiješkom ponavljala.

Rastali smo se poput višegodišnjih prijatelja - zaključuje Mićo, kojemu je slavna glumica dopustila da je upozna onakvu kakva uistinu jest, te da dva dana bude dio njezina svijeta, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:22