LJETNI FESTIVAL

TERRANEO SUMMER BREAK SE NASTAVLJA U ZADRU Već 13.7. nastupaju Sinkane i Eddy Ramich

 Terraneo PR

Nakon velikog otvorenja, Terraneo Summer Break 2015 nastavlja s Terraneo koncertnim programima u Zadru, na Trgu pet bunara, gdje će 13. srpnja predstaviti američki bend Sinkane i hrvatsku DJ zvijezdu Eddyja Ramicha.

Sinkane u Hrvatsku stiže premijerno, ravno s nastupa na ovogodišnjem Glastonburry festivalu. Sa svojom jedinstvenom fuzijom krautrocka, dub reggaea, free jazza, funk rocka i sudanskog popa, ovaj je bend apsolutni „must-see“ ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka. Lider benda Ahmed Gallab, cijenjeni je studijski glazbenik i autor podrijetlom iz Sudana, koji Sinkaneu daje glazbeni pečat svojeg dugogodišnjeg međunarodnog iskustva multi-instrumentaliste u bendovima kao što su Caribou, Of Montreal Yeasayer ili LCD Soundsystem, ali i odrastanja u multikulturalnom okruženju.

„Odrastao sam pod utjecajem različitih kultura i puno selio i putovao, što mi je omogućilo da doživim vrlo različite kulture i glazbene tradicije. Sinkane je bend u čiju sam glazbu upravo pretočio sva ta iskustva. Sudanska glazbame uvijek fascinirala zbog snažne emotivnosti, a takve su i pjesme Sinkanea. Uvijek sam se najbolje uspijevao izraziti kroz stvaranje glazbe temeljene na mojem afričkom kulturnom nasljeđu, uz druge oblike soul glazbe. Za mene je to i reggae, country western, r&b, rock and roll. Sve je to soul i sve je to Sinkane“, pojašnjava Gallab, koji je rođen u Londonu, a svoj je sadašnji dom pronašao u New Yorku. Sudanski glazbenici i pjevači Sharhabeel Ahmed, Al Balabil i Sayed Khalifa glazbeni su mu uzori i najjači utjecaji na glazbu koju stvara za Sinkane, otkriva Ahmed Gallab iz Sinkanea, s kojim u bendu sviraju i Jason Trammell na bubnjevima, basist Ish Montgomery te gitarist Jonny Lam.

Uz premijerni hrvatski nastup Sinkanea, 13. srpnja na Trgu pet bunara publiku očekuje i party uz našeg globalno poznatog DJa i glazbenog producenta Eddyja Ramicha, pionira zagrebačke i hrvatske house i broken-beat scene, suosnivača Kontrapunkt festivala i vjerojatno najpoznatijeg hrvatskog imena klupske glazbe na međunarodnoj sceni. Ramich u Zadar stiže sa svojim osobnim motom stvranja „eklektične glazbe, bez ograničenja i bez opterećenja“.

„Pokušavam u svojoj glazbi više uopće ne definirati glazbene pravce. Samo definiranje ili stavljanje u ladice je nešto što je industrija izmislila da bi lakše mogla plasirati glazbu. Glazba je dobra ili nije, kao i percepcija kod svakog pojedinca osobno, tako da ja vrtim dobru glazbu iz mojeg kuta gledanja. Kako se god okrenulo, vrtim plesnu glazbu i s tim konceptom stižem na ovogodišnji Terraneo Summer Break 13. srpnja”, najavljuje Rammich, koji odmah nakon zadarskog nastupa nastavlja s ljetnom turnejom u Francuskoj.

„Ove godine su mi aerodromi moj drugi dom, DJ-iram cijelo ljeto, ali Terraneo Summer Break nisam mogao propustiti! To je prilika i da se ponovno nađem sa starim prijateljima, Nicolom Conteom, s kojim me već petnaest godina veže suradnja. Nekoliko puta smo zajedno nastupali, zajedno s Dusom sam nastupao i na festivalu na jugu Italije kojeg je Nicola organizirao. Svaki put se razveselim kad čujem naš remix za njega, za pjesmu Mission in Bombay. A tu je i Ilija Rudman, glazbenik na kojeg sam posebno ponosan”, komentirao je Eddy Ramich prijatelje i kolege, posebice kultnog talijanskog DJa, producenta i gitaristu Nicolu Contea, koji sa svojim Nicola Conte Combom, uz DJa Iliju Rudmana, nastupa na Trgu pet bunara 14. srpnja, u trećem ovogodišnjem koncertnom programu u sklopu Terraneo Summer Breaka.

Programi Terraneo Summer Break 2015. u Zadru održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra, a cjelokupni Terraneo Summer Break odvija se u organizaciji produkcije High Level iz Splita i Artim produkcije iz Zagreba.

Ulaznice za predstojeći koncert benda SINKANE uz DJa Eddyja Ramicha u pretprodaji se mogu kupiti po cijeni od 100,00 kn, a na dan koncerta, cijena ulaznica iznosit će 120,00 kn.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti online u sustavu online ticketing partnera Terraneo Summer Breaka www.croatia-tickets.com, u sustavima Entrio, Eventim i Adriaticket, a na dan koncerta, mogu se kupiti i na blagajni, na ulazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:33