PJEVAČICA U STRAHU

Teška drama Jelene Rozge: Progoni me krupni, proćelavi 50-godišnjak! Bojim se

Zagreb, 110311.Pjevacica Jelena Rozga. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

SPLIT - Ne mogu normalno izaći iz kuće. Kad god prelazim prag, osvrćem se oko sebe, gledam hoće li me netko zaskočiti. Bojim se, a ne želim tako živjeti. Ovih ću dana sve prijaviti policiji. Nema druge - kazala je za Slobodnu Dalmaciju uznemirena pjevačica Jelena Rozga oko čije se zgrade već mjesecima mota i na vrata joj zvoni nepoznat i nepozvan obožavatelj.

Riječ je, prema Jeleninu opisu, o krupnom, visokom i proćelavome muškarcu od 50-ak godina, koji često zna i sjediti u svojem automobilu pred njezinom zgradom.

- Sve je počelo još u veljači, nekoliko dana prije mog koncerta u “Spaladium Areni”. Oko 22-23 sata nepoznat muškarac pozvonio mi je na videoportafon i kazao: ‘Jelena, ja sam’. Naravno, nisam otvorila, ali sam se kasnije sva tresla i počela plakati. Od tada je dolazio još puno puta, što poslijepodne, što navečer. Jedino ne znam što je bilo ovog ljeta, jer me dugo nije bilo doma zbog brojnih koncerata. Jednom prilikom sam ga i, vraćajući se kući s probe, zatekla u automobilu pred zgradom. Kad sam ga ugledala, zaledila sam se... Zapamtila sam i vozilo i registraciju, ali nisam ništa poduzimala jer sam mislila kako će ga proći. No, u srijedu poslijepodne je ponovno došao... Moram nešto poduzeti - uzbuđeno će pjevačica priznajući kako se još uvijek dvoumi oko angažiranja tjelesnog čuvara, premda je obitelj i prijatelji na to nagovaraju.

- Nisam tražila pratnju, ne želim čuvara, premda sam ja prema njemu mrvica i ne mogu mu ništa. I moja mama se užasno uplašila... Ne želim živjeti u strahu, ne želim razmišljati o tome dok izlazim iz kuće, ali isto tako ne želim stvarati ludilo. Najbolje da to riješi policija - kazala nam je popularna Splićanka koju je 1998., kao tadašnju pjevačicu “Magazina”, progonio jedan obožavatelj pišući joj SMS-ove tipa “Volim te” i “Ti si moja”.

Nakon prijave policiji i promjene broja više nije imala sličnih problema sve dok joj prije nekoliko mjeseci prvi put na vrata nije pozvonio nepoznat muškarac, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:53