NJEŽNA AMAZONKA

TINA KATANIĆ ZA GLOBUS 'Konačno sam dokazala da mogu pjevati kao Merlinka'

Atraktivna Tina ne odbacuje mogućnost da se nekada u životu i ozbiljnije bavi glazbom

Kad su voditelji Duško Ćurlić i Barbara Kolar objavili pobjednike ovosezonskog showa “Zvijezde pjevaju”, Tina Katanić nije mogla sakriti oduševljenje. Potekle su suze radosnice. Nama, gledateljima, bilo je jasno da pobjednica ovoseoznskog showa “Zvijezde pjevaju” vrlo emotivno proživljava taj trenutak.

Poznata manekenka nije mogla niti govoriti od uzbuđenja. Sada, s manjim odmakom, pitam je može li mi opisati kakav je to bio osjećaj?

“Kad su me novinari dan kasnije pitali zašto sam se toliko uzbudila, otkud tako emotivna reakcija i suze, nisam to mogla riječima opisati. Možda ću sada biti uspješnija… To su bile suze radosnice. Nisam se tako osjećala niti kad su me proglasili Kraljicom Hrvatske, niti kad sam na svjetskom izboru bila među tri najbolje. Nikad prije nisam pjevala na pozornici. Ali od tada ne prestajem pjevati. To mi je otkriće. I meni i Marku Tolji. Pitala sam ga: da ti je netko prije dva mjeseca rekao da ćemo tako završiti, bi li mu vjerovao? Odgovorio je – ne. U finalu su me doista ponijele emocije. Roditelji nisu bili na svim mojim revijama, ali su bili na svim mojim nastupima u showu. I šira obitelj je dolazila u studio. Zahvaljujući tom showu ponovno sam se povezala s rodbinom. To je doista lijep osjećaj. Nisam se tome nadala”, priča mi Tina.

Tina i Marko Tolja pobijedili su u finalu Maju Vučić i Ivicu Pucara. Svojim izvedbama, iz emisije u emisiju, stjecali su simpatije žirija, a i publike koja ih je nagradila najvećim brojem glasova.

A malo je nedostajalo da cijelo ovo pjevačko iskustvo propusti. Naime, Tina nije bila sigurna želi li uopće sudjelovati u tom showu. Presudio je – mentor. Kad joj je urednik Tomislav Štengl rekao da će joj mentor biti Marko Tolja, to je bilo dovoljno da Tina ipak odluči sudjelovati u pjevačkom natjecanju.

“Štengl me više puta zvao. Znao je da sam završila osnovnu i srednju glazbenu školu. No, meni se to nije činilo dovoljno jakom referencom da se popnem na tu pozornicu. Pa jedno je svirati klavir u školskoj produkciji, a drugo pjevati na sceni pred tolikim brojem gledatelja u studiju i pred malim ekranima! I to još nakon središnjeg Dnevnika na HTV-u!”, objašnjava.

Atraktivna Tina ne odbacuje mogućnost da se nekada u životu i ozbiljnije bavi glazbom. “Sve je moguće. Ne pokušavam biti Mariah Carey. Ako će nešto biti, bit će na moj način. Neću ništa forsirati. Bit će to nešto u stilu Marilyn Monroe”, otkriva.

Mentor iz showa pozvao ju je kao gošću na njegovu ljetnu turneju. “To mi se čini zgodna ideja. Možda mu se i pridružim povremeno. Ovisno o mojim obvezama. Ostala sam dobra sa svim sudionicima showa, posebno sa ženskim dijelom ekipe. Imamo neke ideje u glavi, možda osmislimo i zajednički projekt. Izvrsno smo se zabavljali tamo. Ideje imamo, a dalje ćemo vidjeti. Najprije zajednički ručak, večera, čašica razgovora uz koju ćemo ideju razraditi, pa tko zna…”, otkriva Tina.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 14:57