PALICA UMJESTO LOPTE

Toni Kukoč blizu tituli prvaka Hrvatske u golfu

Na drugom prvenstvu Hrvatske u golfu novu titulu prvaka u karijeri želi jedan od najslavnijih domaćih sportaša
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Toni Kukoč, proslavljeni NBA košarkaš i novopečeni izbornik hrvatske golf-reprezentacije, ne skriva da na golf-terenima uživa više nego ikad. Košarkaški parket i loptu zamijenio je travnatom podlogom i golf-palicom, a ako je suditi prema njegovom, tvrde profesionalci, fantastičnom zamahu, i u ovom bi sportu mogao daleko dogurati.

Bolje od košarke

Na drugom Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u golfu, koje je u subotu u organizaciji Hrvatske golf-udruge počelo na igralištu Golf & Country Cluba Zagreb, Kukoč je prvi put natjecateljski sudjelovao u pojedinačnom dijelu prvenstva te prvog dana završio među pet najboljih, s rezultatom +6 (šest hendikepa).

- Više uživam ovdje nego na košarkaškim terenima. U golfu ima manje fizičkog napora nego u košarci. Nisam se ulijenio već uživam jer me nitko ne gura, ne primam udarce i uživam u prirodi. Zadovoljan sam prvim danom, iako može i bolje. Uvijek se nadam da ću pobijediti, ali priznajem da je to teško - rekao je Kukoč.

Na turniru sudjeluje 40 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Njemačke, a tko će osvojiti titulu ovogodišnjega najboljeg golfera u međunarodnoj konkurenciji, znat će u nedjelju nakon drugog dijela natjecanja.

Prema riječima Branka Curića, direktora Hrvatske golf-udruge, turnir nije toliko brojan, ali je veoma kvalitetan.

Lud za golfom

- U jučerašnjem dijelu natjecanja najbolje je odigrao Mario Funčić iz Pule, s rezultatom +1. Zadovoljan sam što na turniru sudjeluju igrači sa ‘single’ hendikepom, a nadam se da će rezultati u nedjelju biti još i bolji - rekao je Curić.

Osvrnuvši se na mladu generaciju golfera, među kojima su Adam Brnić, Ivan Vučemil, Luka Karaula i Mario Funčić, Curić je najavio kako će golf kao sport u Hrvatskoj pokušati podići na višu razinu.

- S obzirom na to da je golf olimpijski sport i da je Toni izabran za izbornika hrvatske reprezentacije, u srpnju ćemo organizirati kamp u Istri na kojem planiramo okupiti najbolje mlade igrače - istaknuo je Curić, dodajući kako Kukoč odlično igra.

- Sjećam se njegove izjave da je golf najljepša igra koju ljudski um može izmisliti. Lud je za golfom, a njegovi su udarci fantastično dugi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 08:09