UDRUŽILI SNAGE

Tony i Danko Končar pokrenuli vinski biznis

Vinogradi vinarije Capo nalaze se u okolici Brtonigle
 Goran Šebelić/CROPIX

ROVINJ - Vrhunski doživljaj pružili su u četvrtak navečer u restoranu Mediterraneo rovinjskog hotela Monte Mulini Capo i Da Capo ili Končar, Cetinski i Cetinski. Promovirano je, naime, te večeri vino vinarije Capo, čiji su suvlasnici poduzetnik Danko Končar, te otac i sin Cetinski, Mirko i Tony, ali i novi Tonyjev album Da Capo.

Veliki ljubitelji vina

- Ime Capo za naša vina odabrano je između 200-tinjak prijedloga. Ono je znakovito i izvedeno iz talijanskog jezika, što može značiti vrh, šef, gazda i ono se svima dopalo - pojasnio je Mirko Cetinski.

Danko Končar kaže kako se na ovu još jednu investiciju u Hrvatskoj odlučio zato što je veliki ljubitelj vina.

- Moji prijatelji u Južnoafričkoj Republici imaju svoje vinograde, pa sam prijatelju i suradniku Mirku rekao zašto ne bismo i mi imali svoj vinograd i svoje vino u Istri. Pokus je čini mi se uspio - povjerio nam se Danko Končar.

Mirko Cetinski je dodao kako su se o kupnji vinarije i vinograda dogovorili vrlo brzo “nakon dvije čaše vina”.

Već nagrađeni medaljom

Pohvalio nam se Danko Končar da je vino Capo već postalo i izvoznik jer je prve količine prodao jednom prijatelju u Italiju. Promovirajući vino Capo, ali i svoj novi album “Da Capo” Tony Cetinski je kazao jkako je sasvim slučajno da se njihovo vino i njegov album zovu gotovo isto. - Nazvao sam oca i rekao mu da će mi se album zvati “Da Capo”, a on meni da će se vino zvati Capo. Bit će da je sudbina tako htjela - ustvrdio je Tony.

Inače, vinogradi vinarije Capo nalaze se u okolici Brtonigle, unutar vinogorja zapadna Istra. Trenutačno kultiviraju 8,5 hektara vinograda i bogati asortiman sorata: Malvazija istarska, Chardonnay, Sauvignon, Muškat žuti, Pinot sivi, Pinot crni, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Na tržište su plasirali samo bijela vina, a crna još leže u barik bačvama, i na tržištu će se naći 2012. godine.

- Na prvi rođendan već smo nagrađeni i prvom zlatnom medaljom na Vinistri. Posebno nas raduje što su prve reakcije stručnjaka i znalaca iznimno pozitivne, što nas ohrabruje - zaključio je Mirko Cetinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 00:14