BRITAWARDS

TRIJUMF MLADE KOSOVARKE NA PRESTIŽNOJ DODJELI Tek su joj 22, kritičari je obožavaju, a njezin najveći hit na YouTubeu ima više od milijardu pregleda

 
Dua Lipa, Stormzy, Rita Ora, Kylie Minogue
 REUTERS

R'n'B zvijezda u usponu Dua Lipa osvojila je u srijedu navečer nagradu Brit Award za britansku žensku umjetnicu godine u Londonu, a reper Stormzy "okrunjen" je u kategoriji muškaraca, pobijedivši Eda Sheerana.

Dua Lipa (22) jedna je od rijetkih glazbenica s više od milijardu pregleda na YouTubeu za singl "New Rules", a natjecala se s Palomom Faith, koja je osvojila nagradu 2015., Kate Tempest, Jessie Ware i Laurom Marling.

Dua Lipa rođena je u Londonu, a roditelji su joj kosovski Albanci. Ona se tijekom tinejdžerskih godina bavila manekenstvom i zatim se okrenula glazbi.

Njezin album objavljen sredinom 2017. "Dua Lipa" dobio je prilično pohvalne recenzije, a časopis NME istaknuo je kvalitetu njezina glasa i umjetničke zrelosti, bez obzira na godine.

Tijekom primanja nagrade rekla je kako se nada da će vidjeti "više žena na ovoj pozornici, više žena koje su osvojile nagrade, više žena koje vode svijet".

Stormzy (24) 2017. objavio je prvi album "Gang Signs & Prayer" koji je kritika pozdravila. U kategoriji za "najboljeg britanskog muškog umjetnika" osim njega bili su i Ed Sheeran, Liam Gallagher (ex Oasis), Loyle Carner i Rag'n'Bone Man.

Američki rock bend Foo Fighters dobio je britansku nagradu za "najbolju međunarodnu skupinu" ispred Haima, The Killersa, LCD Soundsystema i Arcade Firea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:31