ISPOVIJEST HOLIVUDSKE LEGENDE

'Trogodišnji sin pronašao me kako bez svijesti ležim na podu dnevnoga boravka s limenkom piva u rukama. Tad sam odlučio da je dosta'

 
Michael J. Fox sa suprugom Tracy Pollan
 Getty Images

Michael J. Fox imao je 29 godina kad su mu dijagnosticirali Parkinsonovu bolest. Zvijezda filma "Povratak u budućnost" u intervjuu za novi broj časopisa Closer Weekly opisao je kako je reagirao kad je čuo tu zastrašujuću vijest.

- Iskreno, rekao sam liječnicima: 'Znate li vi tko sam ja? Mora da ste se zabunili'... Mislio sam kako je nemoguće da se to desi baš meni... Dijagnoza me prenerazila. Jednostavno sam 'pobjegao od nje'... A utjehu sam, nažalost, pronašao u alkoholu - izjavio je danas 57-godišnji kanadsko-američki glumac.

- Pio sam kako bih zaboravio na bolest i otjerao je što dalje, ali samo sam izazvao napetosti u vlastitome braku... - prisjetio se Fox, koji se 1988. oženio kolegicom Tracy Pollan (58), s kojom ima četvero djece. No usprkos problemima, glumica je odlučila ostati uz supruga i biti mu bezuvjetna potpora u bolesti, prenosi portal Fox News.

Michael kaže kako je danas napokon dobro, živi iz dana u dan i trudi se uživati u svakom trenutku.

- Naučio sam kako je najbolje uopće ne razmišljati o stvarima koje bi mi se mogle dogoditi sutra. Redovito vježbam, pijem lijekove i pazim da se pretjerano ne umaram, ali ništa od navedenoga ne radim da bih sutra bio bolje, sve to radim jer želim biti dobro danas - objašnjava glumac.

U prijašnjem intervjuu koji je dao časopisu People, Fox je rekao kako je prve simptome bolesti osjetio 1990. kad mu se lijevi mali nožni prst počeo nekontrolirano trzati. No pravu dijagnozu saznao je tek godinu dana poslije kad je napokon otišao neurologu.

- Nakon što sam sve rekao supruzi, samo smo se zagrlili i dugo plakali - otkrio je junak filmskog hita "Povratak u budućnost". S obzirom da se isprva nije znao nositi s dijagnozom, Michael se okrenuo piću, a prazne boce dugo je skrivao od supruge, sve dok ga jedno jutro 1992. tad trogodišnji sin Sam nije pronašao kako bez svijesti leži na podu dnevnoga boravka s limenkom piva u rukama. To je, prisjetio se glumac, bilo posljednje piće koje je popio.

- Krenuo sam na terapiju i to me spasilo - rekao je Michael.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 03:02