TRAG NOVCA

U AFERI GODINE OBJAVLJENA IMENA SRBA Bivši Severinin suprug Milan Popović i gradonačelnik Siniša Mali na Panamskoj listi

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Bivši Severinin muž Milan Popović, "srpski kralj bakra", također se nalazi među biznismenima koji su poslovali preko sporne panamske tvrtke, objavila je beogradska Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK. Osim njega, na popisu je dosta poznatih imena iz poslovnog svijeta susjedne zemlje, među kojima je i Miodrag Kostić, vlasnik poslovnog imperija koji čine šećerane, poljoprivredna poduzeća i hoteli, a nedavno je kupio Kempinski u Portorožu u Sloveniji.

Ne čudi ni pojava još jednog od poznatih biznismena koji su svojedobno bili aktivni i u Hrvatskoj: to je Vuk Hamović, poznati trgovac strujom. Srđan Šaper, član nekad poznate rock skupine Idoli, a sada vlasnik jedne od vodećih marketinških tvrtki u Beogradu Mediapool, također je imao veze s tom tvrtkom - inače, Šaper je bio jedan od posebnih savjetnika bivšega srpskog predsjednika Borisa Tadića. Navodi se da je on preko offshore tvrtke prebacio tri milijuna eura zarađenih prodajom oglasnog prostora u medijima.

Spominje se i Ljiljana Mišković, supruga jednog od donedavno najmoćnijih ljudi u Srbiji, Miroslava Miškovića. Filip Zepter je, kako tvrdi KRIK, surađivao sa sumnjivim biznismenom Alainom Biondom koji je, pak, radio preko Mossack Fonsece.

Kad je o politici riječ, na popisu je Vladimir Delić za kojega se navodi da je "obiteljski prijatelj i poslovni partner" beogradskoga gradonačelnika Siniše Malog koji je istodobno i bliski suradnik premijera Aleksandra Vučića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:44