'KILLING SEASON'

U filmu 'Killing Season' John Travolta glumi srpskog vojnika Emila Kovača. U filmu je i Robert de Niro

 Reuters

BEOGRAD - O dojmovima sa snimanja hollywoodskog filma ‘Killing Season’, u kojem glume John Travolta i Robert de Niro, za beogradski Blic progovorila je Selena Arizanović, glazbena producentica koja je bila zadužena za muziku u filmu.

Radnja filma vrti se oko samo dva lika - američkog veterana Benjamina Forda (De Niro) i srpskog vojnika Emila Kovača (Travolta).

U dogovoru sa redateljem Markom Stephenom Johnsonom, Arizanović se odlučila za kompozicije koje grade napetu atmosferu, ali i one koje opisuju tradiciju Bosne i Hercegovine.

- Johnson je imao jasnu viziju na koji način bi muzika trebala podržati njegov film. Želio je saznati što više o jugoslavenskoj muzici, i onoj tradicionalnoj, i onoj iz ratnog perioda, kaže Arizanović.

Iako se nije imala priliku sresti s glumcima, Arizanović je upućena u radnju filma, o kojoj nije htjela previše govoriti.

- U centru pažnje je borba između dvojice bivših vojnika, američkog i srpskog, koji su nekada ratovali u Bosni. Sada se susreću u kolibi na Stjenjaku kako bi podmirili račune. Iako na suprotnim stranama, oni su u suštini vrlo slični, objašnjava Arizanović.

Pitana je li srpski vojnik prikazan kao negativac, Selena je odgovorila diplomatski:

- Što da vam kažem? Odrasla sam uz ‘Brilijantin’ i ‘Groznicu subotnje večeri’. Je li Srbin u ovom slučaju negativac, neka procijeni publika, ali sigurno je da Travolta glumi vrlo zgodnog Srbina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:28