RASIZAM U SAD-u

UHIĆENA ZVIJEZDA 'ODBJEGLOG DJANGA' Mislili su da je prostituka jer se na ulici ljubila sa bijelcem

 Facebook

Daniele Watts, koja je u hit filmu Quentina Tarantina 'Odbjegli Django' igrala ropkinju CoCo privedena je na ulicama Los Anglesa dok se ljubila sa svojim bijelim suprugom Brianom Jamesom Lucasom. Policija joj je, prema njenim tvrdnjama, na ruke stavila lisice nakon što su je zatražili osobnu iskaznicu koju im je odbila pokazati.

FOTO: Facebook

'Danas su mi stavili lisice i priveli me zato što sam na javnom mjestu iskazivala ljubav prema svom suprugu. Bili smo potpuno odjeveni i samo smo se ljubili na javnom mjestu', napisala je Watts na svom zidu na Facebooku te je postavila i fotografiju na kojoj se vidi kako plače pred policajcima koji su joj stavili lisice.

FOTO: Facebook

'Kada sam sjela u njihov automobil na pamet mi je palo nekoliko situacija kada je moj otac bijesan dolazio kući nakon što su ga policajci na ulici maltretirali samo zbog boje njegove kože. Ove suze na fotografiji su zbog zemlje koja sebe naziva slobodnom domovinom hrabrih, ali se u njoj pritvaraju ljudi koji samo koriste svoja osnovna prava. Jednostavno nisam mogla vjerovati da se to događa, iz mene su izašle sve nakupljene frustracije zbog godina diskriminacije u ovoj zemlji', dodala je.

Njezin suprug je, pak, na svom Facebook profilu napisao kako je kasnije doznao kako je netko pozvao policiju jer je smatrao da izgledaju kao 'prostitutka i klijent'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:32