SVIJET DROGE

Umiru prijatelji ozloglašenog Petea Dohertyja

Prije tri godine s balkona Dohertyjevog stana pao je glumac Mark Blanc i dan kasnije umro u bolnici od ozljeda

Kontroverzni Pete Doherty opet se našao u problemima nakon što je njegova prijateljica Robyn Whitehead pronađena mrtva u svom stanu, a sumnja se da je umrla od overdosea. Priča bi vjerojatno prošla bez neke velike pompe da Robyn Whitehead ne pripada slavnoj obitelji Goldsmith i unuka je milijardera Teddyja Goldsmitha, filozofa i znanstvenika koji je osnovao časopis The Ecologist.

Robyn Whitehead posljednjih je deset dana snimala dokumentarac od Dohertyju, njegovoj ovisnosti i općenito o njegovoj ozloglašenosti te dekadentnom načinu života. Poseban dio filma odnosi se na njegovu vezu sa supermodelom Kate Moss.

Kobni dokumentarac

No, još je jedna stvar u ovoj priči prilično nepovoljna za Dohertyja, a to je smrt glumca Marka Blanca, koji je prije tri godine umro nakon pada s balkona Dohertyjevog stana. Obitelj glumca ovih je dana objavila da jeima nepobitne dokaze da je Blanco ubijen.

Neki svjedoci su policiji ispričali da je Doherty bio u stanu s Robyn noć prije nego je umrla, ali njegov glasnogovornik je izjavio da to nije istina. Policija i Hitna su došli u stan koji navodno iznajmljuje Peter Wolfe, Dohertyjev prijatelj kojeg prati podjednako loša reputacija kao glazbenika. U stanu je pronađena i veća količina droge. Scotland Yard za sada njezinu smrt ne tretira kao sumnjivu, ali istraga je tek počela.

Njezina obitelj sinoć je potvrdila da je Robyn posljednjih desetak dana stalno bila u Dohertyjevom društvu, da je završavala snimanje filma, te da je bila potpuno iscrpljena od rada s pjevačem. Iako nisu direktno doveli njezinu smrt u vezu s prijateljstvom s Dohertyjem, evidentno je da obitelj implicira da je Robyn s Dohertyjem provodila puno vremena u njegovom stanu, te da joj je nestašni Pete dobavljao drogu.

Devastirana obitelj

Petera Wolfea koji je sa svojom djevojkom bio u stanu kada je došla policija ispitan je na licu mjesta, ali nijedno od njih nije privedeno. Vijest o Robyninoj smrti objavljena je u ponedjeljak, kada je Doherty bio na sudu gdje je još jednom pokušao izbjeći zatvorsku kaznu.

Doherty je okupljenim novinarima rekao da ne zna za smrt svoje suradnice, iako britanski mediji nagađaju da mu je prijatelj sigurno javio što se dogodilo.

Slučaj je naravno izazvao veliku medijsku pozornost u Engleskoj, obzirom da Robyn dolazi iz slavne britanske obitelji koja je desetljećima jedna od društveno najutjecajnijih obitelji na Otoku. Njezina majka je Dido Whitehead, rođakinja Jemime Khan, a njezin otac Peter Whitehead bio je popularni redatelj koji je dugo vremena bio u vezi s Biancom Jagger.

Propalica bez obrazovanja

Ovih se dana moglo čuti i kako su Robyn i Doherty imali aferu, no obzirom na njegovu šutnju, za sada su to samo tračevi. Njezina obitelj potpuno je devastirana njezinom smrću, a i Doherty im nije baš na listi omiljenih ljudi. Za razliku od Robyn, koja je pohađala najbolje škole i završila fakultet, Doherty je zapravo propalica koji nema nikakvo obrazovanje ni zvanje, osim što je kao glazbenik postigao uspjeh u svijetu showbiza.

Jučer se oglasila i majka Marka Blanca koja još jednom traži “istinu o smrti svojeg sina”. Policija nije sumnjala u Dohertyja, ali kako je Sheila Blanco od prvog dana inzistirala na dodatnim istragama, policija je to i učinila te donijela zaključak da njegova smrt nije slučajnost, već da je pao jer ga je netko gurnuo.

Doherty je do sada 22 puta optužen zbog posjedovanja droge, a ukupno je proveo 29 dana u zatvoru. Ovo je drugi put da ga se povezuje sa smrću njemu bliskih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:59