A GOOD DAY TO DIE HARD

'Umri Muški' u susjedstvu: Bruce Willis pridružit će se kriminalcima u Beogradu

Producenti filma obišli su zatvor i kontaktirali Upravu, a sada se samo čeka dozvola
 SIPA

Peti nastavak filmskog hit serijala ‘Umri muški’ s Bruceom Willisom u ulozi Johna McClanea, kako se sada čini snimat će se u Beogradu.

‘A Good Day to Die Hard’ koji bi se u kinodvoranama trebao naći 14. ožujka, sada je u fazi priprema za snimanje i traženja lokacija, među kojim je jedna od solucija i beogradski Okružni zatvor.

Naime, prema pisanju srpskih medija, producenti filma kontaktirali su Upravu i obišli zatvor, a sada se još samo očekuje njihov konačni odgovor. No sudeći po radnji petog nastavka koji se događa u Rusiji, producentima je očito namjera snimiti film u zemljama slavenskog govornog područja, jer će to pridonijeti autentičnosti filma, ali i bez sumnje donijeti uštedu.

Inače, u Srbiji se nerijetko snimanju filmovi u pravim zatvorima, a tako zarađeni novac troši na opremanje kazneno-popravnih ustanova, pa je primjerice Okružni zatvor u Zrenjaninu od takve zarade renovirao blagovaonicu. Režija ‘A Good Day to Die Hard’ povjerena je Johnu Mooreu koji je režirao hitove poput akcijskog ‘Iza neprijateljskih linija’ te remakea horora ‘Omen’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:11