Umro američki glumac Patrick Swayze

WASHINGTON - Patrick Swayze, američki glumac koji se proslavio filmom "Prljavi ples", a kasnije i "Duhom", umro je u ponedjeljak u dobi od 57 godina nakon više od godinu i pol borbe s rakom gušterače.



FOTOGALERIJA
- Patrick Swayze danas je mirno preminuo uz članove svoje obitelji, nakon hrabrog suočavanja s iskušenjima svoje bolesti u zadnjih 20 mjeseci - rekla je u priopćenju objavljenom sinoć njegova publicistica Annett Wolf.



Ni jedna druga pojedinost vezana uz njegovu smrt nije objavljena.



Obožavatelji glumca, kojeg je 1991. magazin People proglasio "Najprivlačnijim muškarcem", bili su spremni za takav ishod već više od godinu dana











No on je prkosio predviđanjima, iako je bio pragmatičan prema svojim izgledima i iskren kada je govorio o iskušenjima u borbi protiv pogubne bolesti koja ubija čak 95 posto bolesnika u roku od pet godina. - Možete se kladiti da ću proći kroz pakao - rekao je u prvom TV intervjuu nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest u 2008. godini.



U Prljavom plesu



Bio je ipak dovoljno jak da izdrži agresivno liječenje i radi šest dana u tjednu na snimanju 13 nastavaka TV serije "The Beast", premijerno prikazane 15. siječnja.



- Vjerujem kako su svi mislili kako sam skrenuo... da su očekivali kako ću se povući iz showa - rekao je Swayze u intervjuu početkom godine. Dodao je kako je uplašen i ljutit zbog dijagnoze.



U prljavom plesu



Pušio je tri kutije cigareta na dan, a bio je i alkoholičar, čija se ovisnost pogoršala nakon što mu je 1982. umro otac. Nakon samoubojstva sestre 1994., otišao je na rehabilitaciju i povukao se iz Hollywooda, kupivši jedan ranč u Kaliforniji i jedan u Novom Meksiku, gdje je sa ženom uzgajao stoku. (Reuters; D. A.; N. J. D.)



U Duhu

Sa suprugom Lisom Niemi



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25