OTKRIVAMO GLAVNE ADUTE

Bruno Kovačević najavljuje oluju na Prisavlju: HTV će u samo godinu dana postati jedna od najgledanijih TV kuća u Europi

Zagreb, 241111.Prisavlje, HTV.Programsko vijece Hrvatske radiotelevizije (HRT) raspravljalo je o prijedlogu za imenovanje glavnih urednika Hrvatske televizije i Hrvatskog radija, a nakon razgovora s kandidatima pristupili su glasanju. Na slici: Bruno Kovacevic izabran za glavnog urednika Hrvatske televizije.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević u prvih je pola godine svojeg mandata uspio napraviti velike pomake na javnoj televiziji, no ključni potezi će se, kaže, vidjeti ovog ljeta, a s jesenskom shemom namjerava se probiti među prvih pet najgledanijih javnih televizija Europe.

Nakon ljeta i EP-a u nogometu te Olimpijskih igara, glavni jesenski aduti bit će game show “Volim Hrvatsku”, nove dramske serije, ojačani kulturni i politički program, ali i ostali segmenti u prime timeu. Tako će, kaže Kovačević, napasti konkurenciju i to s najmanjim budžetom u posljednjih deset godina.

Nove domaće serije

- Kad sam došao lani u prosincu, neke male stvari sam mogao promijeniti, a na ljeto i posebno jesen bit će uočen vidljiviji rukopis. Krenimo od vikenda; u petak navečer emitirat će se ‘Pjevaj moju pjesmu’, koju smo iz popodneva stavili u prime time. Svakog petka ići će hrvatski film. Otkupili smo 52 filma godinu dana unaprijed. Subotu otvaramo s ‘Volim Hrvatsku’, velikim showom koji traje 70 minuta i u kojem se natječu poznate osobe. Rene Bitorajac i Goran Navojec su voditelji timova. Baš ovih dana završavamo kompletno ekipiranje pojedinih momčadi, a snimat će se već u srpnju. Nakon toga slijedi serija ‘Nedjelja ujutro, subotom navečer’, a u subotu početkom studenoga krenut će ‘Ples sa zvijezdama’. U nedjelju imamo dramsku seriju ‘Počivali u miru’, a u pregovorima smo i za još jednu. Planiramo i novi kviz. To bi bio vikend na Prvom.

Ponedjeljak počinjemo sa ‘8. katom’ koji je dosad bio popodne, a nova je verzija prime time u 20 sati. Utorkom ćemo imati Đeline dokumentarce u 20 sati i ‘Najbolje glumce svijeta’, to je ciklus koji se nadovezuje na ciklus filmova pobjednika Oscara.

‘Stipe’ u srijedu

U pripremi je nova unutarnjopolitička emisija ponedjeljkom i vanjskopolitička emisija srijedom . Krenut ćemo i sa ‘Stipom u gostima’ srijedom, što je nastavak naše najgledanije i najuspješnije domaće dramske serije. Četvrtkom, koji je i dan za domaći dokumentarac, ide i novi kviz. Pripremamo četiri nastavka ‘Miljenka Smoje’, kao i putopisnu dokumentarnu seriju ‘Marko Polo’, ‘Moć sunca’ i ‘Kič’. Dat ćemo i dosta prostora kulturi u prime timeu.

Osim ‘Pola ure kulture’, imat ćemo i novu emisiju o knjizi koja se zove ‘Knjiga ili život’. Uz to emitirat ćemo kulturološki dokumentarac i ciklus europskog filma. Mislim da smo tako najbolje ponudili program za sve segmente društva u prime timeu i da će biti dovoljno javnog sadržaja, ali i jako puno zabavnog sadržaja na 1. programu. Za drugi smo na tri godine kupili Ligu prvaka i Europsku nogometnu ligu.

Nastavit ćemo i s ‘In medias res’ u 20 sati na početku 2. programa, a onda u kasnijim terminima publiku ćemo privući s najgledanijim svjetskim serijama - izdvojio je Bruno Kovačević te dodao da će gotovo sigurno ići dalje i s emisijama “Ružiona” i “Rekonstrukcija” koje svaka na svoj način govori o glazbi.

Ljetne premijere

Naglasak ljetne sheme je na 70 posto premijernog programa, a 30 posto repriznoga u prime timeu.

- Vidio sam u novinama da sam kao glavni urednik televizije dao više novca sportu, no to nije istina. Sportskom sam programu oduzeo pola milijuna kuna i dao kulturi, a zbog toga smo smanjili raskoš i veličinu emisija koje idu uz EP u nogometu. Napravljena je odlična emisija koja je zasnovana na stručnjacima. Što se tiče programa, rezervirali smo cijelo popodne i večer za EP od 8. lipnja do 1. srpnja, a cijeli drugi program od 27. srpnja do 12. kolovoza posvećen je OI. Prvom programu će, tako barem predviđam, tijekom ljeta više težiti ženska populacija. Svaku večer, cijelo ljeto, djevojke, žene i majke imaju mogućnost pogledati film, i to odličan u 21 sat. Nakon toga ide Dnevnik i poslije, ono što žene obožavaju gledati, ‘Seks i grad’, i nakon toga još jedan ljubavni film - najavio je Kovačević.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37