NAJSKUPLJI SHOW

URLIČIĆ O SHOWU 'THE VOICE': 'Nema glamura, voditelji su neduhoviti...'DOLENČIĆ 'To je svemirski brod'

Najzahtjevniji show na TV ekranima, koji će se emitirati u 15 emisija, oduševio je publiku, a HRT je produkcijom pokazao svoju snagu

Bruna Oberan, Gordan Gregurović i Dino Purić prvi su najtecatelji HTV-ova showa “The Voice - Najljepši glas Hrvatske” koji su osvojili glasove svih četvero mentora - Tonyja Cetinskog, Jacquesa Houdeka, Indire Levak i Ivana Dečaka. U tom prvom, preksinoć emitiranom licencnom izdanju najiščekivanijeg TV spektakla ove godine prošlo je još šest kandidata - Božidarka Matija Čerina, Bojan Aleksovski, Mateo Pilat, Karlo Cvetković, Valentina Trstenjak i Dora Vestić koje je žiri, a njihovi budući mentori odabrao na “slijepo”, dakle samo na temelju njihova glasa.

Publici je legao format

A već u toj prvoj emisiji, od ukupno 15, koliko će ih biti u prvoj sezoni showa, HRT je pokazao svu svoju snagu, kako u tehnološkom smislu tako i po pitanju tima profesionalaca kojim raspolaže. Ako je suditi po komentarima na službenoj Facebook stranici “Voicea”, publika je oduševljena viđenim. Također broj onih koji su lajkali njihov show sa subote na nedjelju skočio je za čak devet tisuća, što znači da se mlađoj publici jako svidio. Mišljenja kritičara po medijima vrlo se razlikuju, neki show kuju u nebesa dok ga drugi ocjenjuju dosadnim. I što se tiče TV znalaca, mišljenja su donekle podijeljena. Ksenija Urličić, bivša šefica Zabavnog programa HTV-a, znana i kao “čelična lady”, priznaje da je ipak malo razočarana.

- Nezahvalno je na temelju jedne emisije dati pravedno mišljenje. Puno sam očekivala, pa sam možda zato ostala malo razočarana. Nešto mi nedostaje u tom projektu. Prije svega u odnosu u natjecatelja i mentora.

Veći prostor voditeljima

Imam osjećaj da su kandidati u drugom planu, a upravo zbog njih je taj show rađen. Iako su mentori, članovi žirija bez ikakve sumnje u nas neprikosnovene zvijezde, stječe se dojam da “Voice” ide u smjeru njihove dodatne promocije, što im uopće nije potrebno - kaže Ksenija Urličić. U svemu joj, nastavlja, nedostaje malo glamura, lica publike u krupnom planu, nekog dodatnog začina, nečeg svojeg što možete dodati i u licencnim emisijama i tako show napraviti prepoznatljivijim i bližim domaćoj publici.

- Malo mi je sve to činovnički napravljeno, bez atmosfere, iako se sve to kasnije može “ispeglati”, a vjerujem i da hoće. Možda i jedan malo duhovitiji voditelj ne bi bio naodmet. Komunikacija je u “Voiceu” sada više prepuštena žiriju, koji su pjevači, oni rade po instinktu, ali nisu voditelji. Mislim da je tu kvaka zašto mi show djeluje prazno. Iva Šulentić je dobra, slatka i elokventna, ali blijeda jer nije dobila svoj prostor u emisiji - zaključila je Urličić.

Ugledni kazališni redatelj Krešimir Dolečić, iza kojeg su i režije brojnih TV prijenosa, oduševljen je kako je HTV produkcijski odradio bez ikakve sumnje taj zahtjevan show.

Elokventan žiri

- Vidi se da je u “Voiceu” svaka sekunda režirana, da su imali jako puno proba jer sve bilo izuzetno usklađeno. Silno bih pohvalio tehničku ekipu HTV-a i kamermane, jer to izgelda izvanredno. U showu je pjevanje manje važno. Recimo “Zvijezde pjevaju” postao je stvarno dosadan show. Sada se išlo napraviti nešto što je svemirski brod u smislu televizijske tehnologije i produkcije. Fasciniram sam tom golemom povezanom maši-nerijom koja je upregnuta u vjerovatno najskuplji HTV-ov show dosad.

I žiri je izabran odlično, svi su elokventni, zabavni i nimalo naporni. No, pitanje je hoće li zadržati publiku svih 15 emisija, meni će vjerojatno dosaditi već nakon dvije - kaže Dolenčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:51