NOS ZA BIZNIS

URNEBESNI PREGOVORI SEVERININE OBITELJI I ESTRADNOG MENADŽERA 'Prvi put pjevala je za sto maraka i napravila ludnicu. Drugi put već su tražili 200...'

 
 Pedja Milosavljevic / CROPIX

Severina Kojić (46) imala je samo deset godina kad je prvi put nastupila u mjuziklu, a od Srednje glazbene škole, koju je pohađala u rodnome Splitu, odustala je kako bi se ozbiljno posvetila karijeri - rizik joj se definitivno isplatio jer je pjevačica danas jedna od najvećih zvijezda u regiji.

A njezinih početaka ovih dana prisjetio se i Ivan Bubalo. Estradni menadžer, poznat po istupima bez dlake na jeziku, na Facebooku je opisao svoj prvi poslovni susret sa Severinom.

- Godina 1988. Svibanj. Tad sam vodio diskoteku u hotelu Lav. Poznavao sam Severinine roditelje i s njezinom sestrom dogovorio sam nastup na matineji. Upravo je proslavila 16. rođendan... Još nije imala snimljenu niti jednu pjesmu... Pjevala je na matrici šest, sedam pjesama za honorar od 100 maraka...

U prepunoj diskoteci napravila je ludnicu... S njezinom sestrom odmah dogovorim novu gažu za 14 dana (između je bila Azra)... Može, ali, kaže sestra, "sad je 200 maraka"... OK, kažem ja. I odoh sutra kod njezine mame da mi da plakate... I da ona meni dva komada... Kažem ja njoj: "Ane, treba mi 15-20", a ona odgovara: "Ne dolazi u obzir. Ili dva ili ništa". I opet, na ta dva bilo je fantastično - napisao je Bubalo.

Inače, spomenuti menadžer upravo Severinu smatra jedinom kraljicom estrade jer je "za tri koplja" bolja od kolegica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:12