'ČISTI RASIZAM'

'UŽAS, PA TO JE U RANGU KU KLUX KLANA!' Svi su zgroženi izjavama holivudskog glumca za kojeg se mislilo da je veliki gospodin

 
Piers Morgan
 Profimedia, Backgrid UK

Nakon što je holivudski glumac Liam Neeson (66) otkrio kako je svojedobno "danima hodao gradom s palicom u ruci u namjeri da osveti rođakinju koju je silovao tamnoputi muškarac", na njegove izjave reagirao je popularni engleski TV voditelj Piers Morgan (53).

Iako se Neeson poslije posramio "vlastite faze ludila", Piers je njegov način razmišljanja nazvao groznim i vrlo zastrašujućim.

- Pa to je najgori oblik rasizma! Izjave su mu u rangu zloglasnog Ku Klux Klana! Ako je velikoj filmskoj zvijezdi poput Liama boja kože počinitelja nekog zločina jedina bitna stvar, svaki crnac u Velikoj Britaniji i Americi, ma bilo gdje u svijetu, trebao bi se bojati...

Tamnoputa osoba učinila je lošu stvar nekome meni bliskom, pa mi to daje za pravo da ubijem bilo kojeg crnca - to je čisti rasizam, žao mi je, ali nedopustivo je uopće razmišljati na takav način - izjavio je ljutiti Morgan, a prenosi portal The Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:52