STANITE U RED

Vanja Udovičić: Žene me vole zbog apolonskog stasa

Diskretni, ali ambiciozni kapetan srpske vaterpolske reprezentacije veseli se životu u Zagrebu. Udovičiću je na prvom mjestu obitelj, a paralelno sa sportskom gradi i poslovnu karijeru. Ima čak i vlastitu marketinšku tvrtku
 AFP

Dajte nam još samo deset minuta da sredimo neke pojedinosti - zamolili su brojne novinare, koji su pokušavali ući u prostoriju, iz vodstva vaterpolskog kluba Mladost. Unutra je sjedio čovjek u “trendy” kombinaciji: sako, košulja, traperice. Na prvi pogled proglasili biste ga nekim uspješnim menadžerom, a ne jednim od najboljih vaterpolista svijeta i najboljim igračem netom završenog Europskog prvenstva koje se održalo u Zagrebu.

Kad su usuglašeni svi detalji ugovora i razriješene sve formalnosti, Vanja Udovičić navukao je diskretan osmijeh i u tišini promatrao kako se oko njega tiskaju znatiželjni predstavnici medija. Dvije minute prije toga srpski je kapetan potpisao vjernost “žapcima” i sljedeću godinu dana Zagreb učinio svojim domom.

- Jesam li upoznao grad? Polako, polako, tek smo jutros došli. Sad će to sve doći na red...

No, bio je Udovičić tu sa srpskom reprezentacijom puna dva tjedna, a dolazio je u različitim (klupskim) prilikama i prije. Tvrdi kako bi se mogao snaći.

- Nije baš da smo se, kad je trajalo Europsko prvenstvo, puno kretali po gradu, ali dovoljno ga znam da nađem bazen! Sad mi preostaje da se smjestim, upoznam ljude i momčad, pronađem dobre restorane - dodaje Vanja uz blagi osmijeh.

Iako iz Mladosti tvrde da Udovičić nije najplaćeniji igrač u povijesti ovog kluba (ali nisu otkrili tko onda jest), činjenica je da još nitko nije izazvao toliku pozornost. Domaći i europski ciljevi naglo rastu, što je zapravo bila i presudna stavka prilikom dovođenja zvijezde srpske reprezentacije.

Prvo pitanje po dolasku bilo mu je: ‘Kakve su ambicije ovog kluba’, a drugo: ‘Kad počinju treninzi’. Od napornog rada se, očito, teško odvaja. Oni koji ga poznaju kaže da se teško suzdržava i odmah podvikne ako vidi da netko u bazenu “slabije pliva”. On je vođa u vodi, ali i izvan nje.

Ambiciozni Udovičić, koji je prije pet dana proslavio 28. rođendan, u Srbiji je trenutno među najpopularnijim sportašima. Što baš i nije lagan zadatak, ako uzmemo u obzir “konkurenciju” iz ostalih sportova. Mediji se naprosto lijepe za njega i izvlače sve iole zanimljivije pojedinosti, pa je tako općepoznato da je ljubitelj dobre kuhinje i čitanja. Zbog “apolonskog” je stasa, naravno, čest gost na naslovnicama ženskih revija, redovito zauzima prva mjesta na ljestvicama poželjnosti, a po broju obožavateljica nimalo ne zaostaje za nogometašima.

Osim toga, s prijateljem je osnovao i marketinšku tvrtku Art Communications te se, kad nađe vremena, povremeno bavi marketingom. Čime nas vraća na početak priče i potvrđuje da u njemu ipak leži poslovni čovjek.

Akademsko obrazovanje stekao je prošle godine, diplomiravši na fakultetu organizacijskih znanosti, koji je izabrao s jasnim ciljem: - Odavno sam naučio da u svakom uspjehu leži dobra organizacija. Na taj način, radom i ambicioznošću, usklađujem sve svoje obaveze - naglašava Udovičić.

U Mladost vjerojatno ne bi stigao da mu nije obećano kako će se klub ravnopravno boriti za naslov u prvenstvu Hrvatske, kao i pokušati dogurati do završnice u Euroligi.

Želi se čim prije uklopiti u ekipu i zadovoljan je što je dogovor postignut tako brzo. Jer, priznaje da je pregovarao s velikim brojem klubovima, između ostalih i - dubrovačkim Jugom!

- Nije to nikakva tajna. Naravno da sam kontaktirao sa svima koji su me zvali, to je uobičajeno.

U raznovrsnoj ponudi ipak se odlučio biti “žabac”. Dok promatra svoju novu kapicu s brojem 7, fotoreporteri nervozno lupkaju prstima...

- Lijepe su boje. Da je stavim na glavu?

- Pa, ako nije problem...

Kraj njega su sjeli zlatni hrvatski junaci, Petar Muslim i Josip Pavić, te mu poželjeli dobrodošlicu. Obećali su da će se potruditi da se Udovičić čim prije počne osjećati kao dio ekipe. - Dobrodošao, Vanja! Brzo ćemo te mi uklopiti - srdačno će Muslim. Premda nije prvi srpski sportaš koji je stigao u neki hrvatski klub, ipak nije izostalo pitanje boji li se reakcija.

- Zašto bih se bojao? U sportskom smislu, mislim da sam milijun puta dokazao svoju kvalitetu.

A isto tako sam uvijek odgovarao za svoje postupke izvan bazena - spremno će Udovičić, koji je nedavno raskinuo ugovor s talijanskim Pro Reccom, najbogatijim svjetskim vaterpolskim klubom, jer su inzistirali na tome da zaigra za talijansku reprezentaciju.

- To nisam mogao prihvatiti. Uvijek sam osjećao ljubav prema svojoj zemlji, i to se nikad neće promijeniti.

Vanja Udovičić kaže da ne voli površnost i lijenost, a oduvijek se zalagao za fair play. Obitelj mu je na prvome mjestu, svoje ljubavne veze rijetko će eksponirati u javnosti (no priznaje da je po prirodi emotivac), a kad završi s vaterpolom, htio bi nastaviti s već započetom karijerom u oglašavanju.

I ne treba sumnjati da će “posao ići”, jer s visokim ciljevima očito vješto barata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:41