ŠOKANTNA IZJAVA

VIDEO: 'AKO DOZVOLIMO BRAK IZMEĐU MUŠKARACA HOĆE LI ONDA I OTAC MOĆI ŽENITI SINA?' Jeremy Irons o legalizaciji gay brakova

 Screenshot/YouTube

Glumac Jeremy Irons, u razgovoru za Huffington Post , iznio je neobičan argument protiv legalizacije gay brakova. On, naime, smatra kako bi to 'otvorilo vrata legalizaciji incesta'.

- Mi u Velikoj Britaniji zakonski smo dozvolili svojevrsnu zajednicu između dvije osobe ista spola. Sada imam osjećaj da se oni ustvari bore za ime - brak! A nekako mi se čini da će to promijeniti ono što smo mi imali, ono što prema našem shvaćanju brak jest, rekao je Jeremy te je dodao kako je to zanimljivo i sa stajališta plaćanja poreza.

- Da li onda očevi mogu prenjeti svoju imovinu sinovima da im ne bude naplaćen dodatni porez. Može li se otac oženiti za svog sina? Incest je uveden zbog rodoskvrnuća, ali s obzirom da muškarci međusobno ne mogu raditi djecu to ustvari ne postoji, rekao je Jeremy te je dodao kako će pravnici imati pune ruke posla kada se legaliziraju gay brakovi jer će se otvoriti jedno golemo neistraženo područje, a brak jednostavno više neće biti ono što je bio do sada.

- Moji osjećaji u vezi ovoga nisu snažno određeni. Razumijem i jednu i drugu stranu jer ako dozvolimo gay brakove sam brak više neće biti ono što je bio do sada, rekao je Jeremy.

Ipak, svakome tko živi s drugom osobom poželio je "svu sreću svijeta, jer je to fantastična stvar".

- Život s drugom životinjom, bilo da je u pitanju muž ili pas, je sjajna stvar. Divno je biti s nekime koga volite. Nije stvar u seksu. Na kraju krajeva, zar je bitno kako će se ta zajednica zvati, rekao je Jeremy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:13