KRŠITELJICA PRAVILA

VIDEO, FOTO Kate Upton proglašena modelom godine: Vratila je seks u visoku modu

Kate je dobila je sve važnije naslovnice Voguea i uspjela šarmirati čak i vrhovnu svećenicu Annu Wintour

Kate Upton, djevojka koja je srušila sva pravila i vratila pravi seks u visoku modu, proglašena je modelom godine na 10. godišnjoj nagradi Annual Style Awards.

Kate je jedna od vrlo rijetkih tzv “komercijalih” modela koja ima strukovnu nagradu rezerviranu za Kate Moss, Gisele i druge modele koji dominiraju editorijalima visoke mode. Nagrada se svake godine dodjeljuje mankeneki koja je, osim što je imala najjaču poslovnu godinu također pomaknula granice profesionalnog standarda u manekenstvu i modelingu. Ultimativni pin up, 21-godišnja ljepotica iz Michigana postala je svjetski slavna prije dvije godine kada je izišla na naslovnici časopisa Sports Illustrated.

Njezina druga naslovnica za tu instituciju, na kojoj je pozirala odjevena samo u zimsku parku, a u editorijalu se u bijelim bikinijima, zaštićena samo bijelim krznenim mufom, druži s pingvinima Južnoga pola, izazvala je pravu histeriju i brzo postala kolekcionarski predmet, a Kate lansirala s reklama za kupaće kostime i donje rublje u prestižnu modnu fotografiju. Kate je dobila čak tri naslovnice Sports Illustrateda, što nisu uspjela ni puno veća imena, a nakon što ju je bivša urednica pariškog Voguea Carine Roitfeld angažirala za high fashion editorijal u svom časopisu CR, Kate je napravila nezamislivo, dobila je sve važnije naslovnice Voguea i uspjela šarmirati čak i vrhovnu svećenicu mršavih modela urednicu američkog Voguea Annu Wintour.

Jedino bukerica za modele Victoria’s Secreta Sophie Neophitou nije doživjela Kate kao novi veliki fenomen modne scene, nego je na pitanja zašto za kataloge i revije ne angažira Kate kad je publika toliko obožava, odogovorila:”Nikad je nećemo angažirati, jer je priprosta, izgleda kao žena nogometaša, preblajhana je i ima lice žene koju svatko može kupiti za malo više novca.”

Nekoliko mjeseci nakon toga, Kate se pojavila na koricama Victoria’s Secret kataloga. Koliko god joj kombinacija vanzemaljskog izgleda i vrlo prizemljenog šarma donosili posla i slave, njezina joj senzualnost stvara probleme, nedavno zabranjena reklama za fast-food brand snimljena za emitiranje u finalu američkog Super-bowla zabranjena je kao nepogodna za gledanje u obiteljima iako se na njoj samo vidi kako Kate, dobro, malo jače, uživa u ljutini hamburgera s feferonima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:50