SMRT ZVIJEZDE

VIDEO: GLUMAC KOJEG JE PROGANJALA OVISNOST 'Volio sam sve droge... Alkohol, heroin, sve čega sam se mogao dohvatiti'

 AFP

Tragično preminuli glumac i dobitnik Oscara Philip Seymour Hoffman nedavno se razišao sa svojom dugogodišnjom djevojkom Mimi O'Donnell. Ovaj 46-godišnjak iza sebe je ostavio i troje djece.

Umro je od predoziranja u svom stanu u ulici Bethune na Manhattanu. Pronašao ga je prijatelj, pisac i scenarist David Bar Katz. U stan je došao na zamolbu Philipove bivše djevojke Mimi koja ga je molila da ode provjeriti u kakvom je stanju nakon što je zaboravio iz škole pokupiti njihovu djecu, 10-godišnjeg Coopera i kćeri Tallulah (7) i Willu (5).

Katz ga je pronašao mrtvog na podu, a igla mu je još uvijek bila u ruci.

FOTOGALERIJA: Nezaboravne Hoffmanove uloge

U jednom restoranu u koji je inače često zalazio potvrdili su kako je u subotu navečer bio na hamburgeru. Kažu kako je pio sok i činio se 'sasvim u redu'.

Hoffman se posljednji puta u javnosti pojavio za vrijeme trajanja Sundance film festivala koji se održao u siječnju. Prema pisanju tamošnjih medija, nije bio ni najmanje susretljiv, a izgledao je propalo i loše. Blijeda put, tamni podočnjaci i proziran pogled odavali su da se bori s teškom ovisnošću. Problem je to koji ga je pratio još od studentskih dana. Iako je znao imati razdoblja u kojima je bio 'čist' veći dio svog života bio je navučen na teške droge od kojih mu je najveći problem stvarao heroin.

Ipak je na Sundanceu povodom premijernog prikazivanja svoja dva nova filma profesionalno odradio sve što se od njega tražilo. Pozirao je s kolegama Rachel McAdams i Willemom Dafoeom. No, većinu dogovorenih intervjua nije bio u stanju održati.

Hoffman je o svojoj ovisnosti otvoreno govorio. Pretprošle je godine u jednom intervjuu priznao da je nakon 22 godine apstinencije počeo ušmrkavati heroin.

'Volio sam sve droge. Alkohol, heroin sve čega sam se mogao dohvatiti stavljao sam u sebe', kazao je u intervjuu za jedan časopis još 2006. godine. Tada je vjerovao da je sa svojom ovisnošću zauvijek raskrstio. No, očito je ona bila jača od njega te je uzela jednog od najtalentiranijih glumaca naša generacije. Hoffman, rođen 23. srpnja 1967., 2005. je dobio Oscara za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu. Uz Oscara za najbolju ulogu, Hoffman je i tri puta bio nominiran za najbolju sporednu ulogu. Također je dobio i tri nominacije za nagradu Tony za njegove kazališne uloge.

Među ostalim, glumio je u filmovima Miris žene (1992), Twister (1996), Kralj pornića (1997), Sreća (1998), Veliki Lebowski (1998), Flawless (1999), Talentirani gospodin Ripley (1999), Magnolija (1999), Korak do slave (2000). Također je nastupio u sporednim ulogama u filmovima Crveni zmaj (2002), Studengora (2003) i Nemoguća misija III (2006).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:47