SENZACIJA U LONDONU

VIDEO Jacques Houdek jedan od pet najzapaženijih na britanskom X Factoru!

Pjevač za Jutarnji: ‘Nisam to ja. To je pjevač iz Češke. U spotu sam? Onda nemam komentara’

Zagrebački pjevač Jacques Houdek istaknut je među najperspektivnijim kandidatima u novoj, osmoj sezoni britanske inačice popularnog svjetskog showa “X Factor - The Next Generation”, koja s prikazivanjem počinje već ovu subotu, 20. kolovoza na kanalu ITV. U pompoznoj videonajavi slavnog talent showa, koji donosi i brojne druge novosti, scena s ovogodišnje audicije za natjecanje u “X Factoru” u kojoj Jacques pjeva pred novim sastavom žirija pojavljuje se u 45. sekundi, kao najava novih kandidata showa, a popularni pjevač, unatoč mogućem međunarodnom uspjehu, nije nam htio otkriti je li se našao među odabranim kandidatima za natjecanje za titulu pobjednika britanskog “X Factora 2001”. Štoviše, isprva se pravio kako uopće nije riječ o njemu, kada smo ga upitali je li nastupio na ovogodišnjoj audiciji.

‘Jako mi je to smiješno’

- Čuo sam za to i jako mi je smiješno. Mislim da je zapravo riječ jednom češkom pjevaču koji se slično zove, a navodno mi je čak i neki daljni rođak. Često nas zamijene - kroz smijeh je rekao Jacques.

Nakon što smo mu objasnili da se baš njegova izvedba pojavljuje u najavi, promijenio je ploču: “Nisam još vidio taj video i to je sve što vam mogu komentirati.”

Zašto je negirao nešto što je očito istina teško je dokučiti, ali je vrlo lako moguće da je Jacques ili prošao u daljnju fazu natjecanja pa je ugovorno obvezan na šutnju ili je pak ispao pa to želi sakriti barem od hrvatske javnosti. Bilo kako bilo, glasine o Jacquesovu natjecanju u “X Factoru” postoje već neko vrijeme, no sam pjevač nikada nije potvrdio svoj nastup u londonskoj O2 Areni. Štoviše, za njegov inozemni pothvat nisu znali ni neki od njegovih bliskih suradnika s kojima smo razgovarali.

Zapeo im je za oko

Tamošnjim je medijima, međutim, nastup hrvatskog pjevača itekako zapeo za oko, pa ga stranica tellymix.co.uk, koja se bavi upravo reality projektima, navodi kao jednog od pet kandidata koji su se posebno istaknuli na trodnevnoj audiciji početkom prošlog mjeseca, na kojoj je Jacques svoju priliku dobio u petak, 8. srpnja.

“Jacques je rekao žiriju da je bio u Velikoj Britaniji u posljednjih godinu dana čim je stao na pozornicu O2 Arene u petak.

Hrvatski pjevač otkrio je kako je došao da bi ostvario svoj san. Nakon što je izveo klasik Whitney Houston ‘The Greatest Love of All’, Jacques je rekao žiriju da je velika zvijezda u svojoj zemlji”, piše tellymix.co.uk, koji je, uz Jacquesa, izdvojio i nastupe kandidata Ellen, Luke Lucasa, Michaela Lewisa i dueta JTE.

Ovogodišnji talent spektakl, koji u svijetu bilježi višemilijunski auditorij, u britanskoj je inačici 0donio niz promjena, a najznačajnija je u sudačkom sastavu, pa tako o sudbini novih glazbenih nada Velike Britanije od idućeg tjedna odlučuju pjevačice Kelly Rowland, bivša članica glupe Destiny’s Child, i Tulisa Contostavlos te Gary Barlow, bivši član megapopularnog Take Thata, i Louis Walsh, jedini član žirija koji se u showu pojavljuje od prve sezone.

Fijasko na Dori

Talent show “X Factor”, koji je svog tvorca Simona Cowela pretvorio u medijskog mogula, jedan je od televizijskih projekata s najviše licenci u stranim zemljama u povijesti, a u Hrvatskoj se prikazuje na Novoj TV kao “Supertalent”, čije se emisije ovih dana također zahuktavaju za prikazivanje. Stroga pravila kandidatima, onima koji su ušli u natjecanje, ali i onima koji su se tek okušali, nalažu i odobravanje svakog medijskog istupa po tom pitanju, stoga i ne čudi što je Jacques oprezan s izjavama. Jacquesovu glazbenu karijeru, međutim, ove je godine obilježio i nastup na Dori, na kojoj mu je pobjeda za dlaku pobjega i otišla u ruke anonimnoj pjevačici Dariji Kinzer, što su mnogi prozvali pjevačevim najvećim promašajem. Sam Jacques razočaranje nije skrivao, a nakon šestog neuspjelog pokušaja da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, povukao se upravo u London, gdje se odlučio udaljiti od svega što ga je snašlo na Dori. Da je spreman prihvatiti inozemni glazbeni projekt, priznao je još na proljeće, kada je za Jutarnji list rekao da ima nekoliko ponuda inozemnih producenata, no tada još nije ništa potpisao.

Svjetske pozornice

- Premda mislim da je moguće pjevati na svjetskim pozornicama i živjeti u Hrvatskoj, nije nemoguće ni da se Brigita i ja spakiramo i krenemo put Zapada - rekao je tada Jacques. A hoće li se doista spakirati, otkrit će se za dva mjeseca, kada budu poznata imena finalista slavnog showa “X Factor - The Next Generation”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 10:01