NAPOKON POTVRĐENO

VIDEO: JUSTINOVA TREĆA SREĆA NA SUPER BOWLU Njegov nastup s Janet Jackson 2004. proglašen je 'američkom tragedijom', što ćemo gledati 2018.?

 
 Getty Images

Pop zvijezda Justin Timberlake (36) nastupit će u veljači u poluvremenu Super Bowla, 14 godina nakon "Nipplegatea" ili problema s odjećom Janet Jackson, koji je rezultirao skandalom i još se pamti te rado prepričava.

Glazbenik je vijest potvrdio na Twitteru, a isto je nakon njega učinio i glavni sponzor događaja, tvrtka Pepsi.

Ovogodišnji 52. Super Bowl održat će se 4. veljače na US Bank stadionu u Minnesoti, na kojemu je prošle godine pjevala Lady GaGa.

Ovo će biti treći Justinov nastup na najznačajnijem američkom sportskom i glazbenom događaju.

Prvi se put ondje pojavio 2001. s nekadašnjim bendom N'Syncom, a 2004. na pozornicu je izašao kao solo pjevač s kolegicom Janet Jackson. Izveli su hit "Rock Your Body" na kraju kojega je Timberlake strgnuo s pjevačice dio odjeće izloživši pogledima i kamerama njezinu desnu dojku prekrivenu samo srebrnom zvijezdom, što su mediji poslije opisali kao "američku tragediju".

Super Bowl i Grammy najutjecajniji su događaji kada je posrijedi prodaja glazbenih ostvarenja. Na prvom je mjestu bez konkurencije nastup u poluvremenu Super Bowla, koji svake godine prati oko 100 milijuna ljudi. Rezultat je porast prodaje albuma za 20-ak posto, a pjesama za 36 posto - samo u tjednu nakon Super Bowla.

Među glazbenim zvijezdama koje su dosad ondje nastupile su Madonna, Bruce Springsteen, U2, Katy Perry, Rolling Stones, Michael Jackson, Coldplay, Beyoncé i mnogi drugi.

Zabavni programi u poluvremenu Super Bowla od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća nisu bili toliko raskošni i popularni kao danas.

No od 1991., kada je u poluvremenu natjecanja nastupila grupa New Kids on the Block, nastupi nekih od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice postali su neizostavan dio toga "showa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:41