POGLEDAJTE OSTALE

VIDEO Najpretraživaniji pojmovi na Internetu: Uz Euro 2012., Gangnam style i Skyfall, pri vrhu i pitanje 'Što je ljubav?'

 AFP

Ove je godine London bio domaćin Olimpijskih igara, i to jednih od najuspješnijih u povijesti, objavljen je dugoočekivani film o tajnom agentu Jamesu Bondu, a 'Gagnam Style' zaludio je svijet.

No unatoč svemu, u posljednjih 12 mjeseci u središtu pozornosti bio je nogomet - barem što se tiče pretraživanja na Interentu, navodi se u Zeitgeist izvješću za 2012. godinu.

Google je jučer objavio najpretraživanije pojmove u Velikoj Britaniji u 2012. godini, među kojima su celebritiji, olimpijci, veliki događaji i najvrućiji trendovi.

Euro 2012 zasjeo je na vrh trendova godine , ostavljajući na ljestvici iza sebe Olimpijske igre, pa čak i Kate Middleton.

Skyfall, Gangnam Style u uragan Sandy su također među najtraženijim internetskim pojmovima, kao i vječno pitanje 'Što je ljubav?'.

Pokojna pjevačica Whitney Houston na vrhu je ljestvice poznatih osoba, a iza nje slijedi Vojvotkinja Kate.

U top 10 našla se i britanska banka NatWest – i to je bila jedina 'ozbiljna' pretraživana vijest - jer su zbog propusta u bankarskom sistemu u lipnju milijuni korisnika ostali bez mogućnosti plaćanja računa i nisu mogli podizati novac iz banke, pa su mnogi ostali praznih džepova.

U.S. Open i osvajač zlatne medalje Andy Murray najtraženiji su olimpijski pojmovi.

Još jedna olimpijska prvakinja, biciklistica Victoria Pendleton, također se našla među najpretraživanijima zbog njezine uloge u TV showu Strictly Come Dancing.

Pjevač Justin Bieber prekinuo je sa glumicom Selenom Gomez i to je bio najpretraživaniji pojam među 'slavnim raskidima'. Njih slijede Robert Pattinson i Kristen Stewart , te Tom Cruise i Katie Holmes.

Gangnam Style, koji je postao najgledaniji video na YouTube svih vremena, porazio je sve glazbene hitove u ovoj godini.

Rio de Janeiro je pak najbrže rastuća destinacija u 2012., a odmah za njim je Grčka.

Riječ ljubav je na vrhu liste pretraživanja koji počinju sa 'Što je...', slijede pojmovi iCloud i Iluminati. Poljubac i flert pak spadaju u top 10 pojmova koji počinju sa pitanjem 'Kako...'.

Stella McCartney je na vrhu ljestvice modnih dizajnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:19