UNATOČ SKEPSI

VIDEO: NINA KRALJIĆ TREĆA NA SVJETSKIM KLADIONICAMA! Je li pred hrvatskom predstavnicom na Eurosognu uspjeh kakav čekamo godinama?

 Goran Mehkek/CROPIX

Samo tjedan dana nakon što je objavljena pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu i unatoč skandalima koji je prate u našoj zemlji, predstavnica nam je dobila odlične kritike fanova tog natjecanja, a na svjetskim se kladionicama popela na visoko treće mjesto.

Kako će Nina Kraljić sa svojom pjesmom ‘Lighthouse’ proći na Eurosongu tek ćemo vidjeti, no prognoze su zasad dobre.

Prema Eurovision world kladionici Nina se nalazi na trećem mjestu, odmah iza Rusije i Švedske. Slijede Australija i Latvija, a u prvih deset zemalja kojima kladioničari prognoziraju dobar uspjeh nalaze se Francuska, Ukrajina, Malta, Srbija i Cipar.

Inače, predstavnica Srbije, Sanja Vučić, koja pjeva pjesmu ‘Goodbye’, također je već pokupila niz komplimenata. U samo 48 sati od objave njezina je pjesma na YouTubeu imala preko pola milijuna pregleda.

Podsjetimo, nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se vraća na natjecanje s Ninom Kraljić koja će nastupiti u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, a ako prođe u daljnje natjecanje, veliko finale zakazano je za 14. svibnja. Ninina je pjesma na njezinom službenom YouTube kanalu pregledana preko milijun i tristo tisuća puta.

Mala bura se u Hrvatskoj podigla oko činjenice da su autori pjesme stranci, austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Reagiralo je Hrvatsko društvo skladatelja koje je objavilo između ostalog da ih je neugodno iznenadila informacija o presedanu koji je učinila Hrvatska radio televizija da se Hrvatska nakon 60 godina na Eurosongu neće natjecati s hrvatskom pjesmom već s pjesmom stranih autora. Oglasio se i v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić koji je također izrazio žaljenje zbog odabira stranih autora.

Prepucavanja oko odabira na koncu su se prelomila na leđima pjevačice koja se javno očitovala u nekoliko navrata preko Facebooka , no njezin snažan glas i talent nitko ne bi trebao osporavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:56