DIRLJIV TRENUTAK

VIDEO: Otkriven razlog zbog kojeg se De Niro rasplakao...

Američki glumac je i sam, poput filmskog lika kojeg tumači, otac djeteta s posebnim potrebama

Američki glumac Robert De Niro rasplakao se za vrijeme gostovanja u TV showu Katie Couric dok je razgovarao o filmu "Silver Linings Playbook" jer je i sam, poput filmskog lika kojeg tumači, otac djeteta s posebnim potrebama, zbog čega mu je uloga iznimno prirasla srcu.

De Niro u filmu glumi oca muškarca oboljelog od bipolarnog poremećaja, kojeg tumači Bradley Cooper , a fantastična izvedba priskrbila mu je nominaciju za Oscara.

Slavni glumac, inače otac šestero djece, rasplakao se kad je voditeljica komentirala da "i on kao otac djeteta s problemima poput Cooperovog lika zna kroz što sve roditelji moraju prolaziti".

- Ponekad vas emocije preplave. Poput noćne more. Ne možete mnogo toga učiniti osim boriti se s tim - rekao je De Niro.

De Niro je u showu gostovao s redateljem filma Davidom O. Russellom i kolegom glumcem Bradleyem Cooperom.

Redatelj Russell otvoreno je govorio o svojoj povezanosti s tematikom jer i njegov sin Matthew (18) boluje od bipolarnog poremećaja.

De Niro, oženjen za Grace Hightower posljednjih 14 godina, slomio se kad ga je Katie upitala je li se osjećao više odgovornim uhvatiti u koštac s tematikom koja ga toliko pogađa i na osobnoj razini.

- Naravno, razumijem. Ne volim biti emotivan, ali točno znam kroz što prolazi - odgovorio je glumac.

Redatelj Russell inspiraciju za film pronašao je u svome sinu, koji osim bipolarnog poremećaja, boluje i od opsesivno kompulzivnog poremećaja. Upravo se s tim psihičkim bolestima bori i njegov lik kojeg tumači Cooper. U filmu glumi i mlada zvijezda u usponu Jennifer Lawrence, koja tumači Cooperovu djevojku.

Film "Silver Linings Playbook" jedan je od najvećih ovogodišnjih hitova, a nagrađen je s čak 7 nominacija za Oscara, među kojima za najbolji film, redatelja, glavnog glumca i glumicu, te sporednog glumca i glumicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 19:24