EKSKLUZIVNO: PREMIJERA NA JUTARNJEM.HR

VIDEO Poslušajte kako su dečki iz grupe Sane obradili pjesmu 'You are not alone' Michaela Jacksona

Nova obrada Zagrebačkog banda Sane i suradnja sa kreativnom Oh My GOTH četvorkom u izradi spota

Zagrebačka grupa Sane koju čine Nikola Marjanović, Stjepan Krznarić i Sebastian Jurić vrsni su vokali i multiinstrumentalisti koje je šira javnost zapamtila po njihovim specifičnim obradama domaćih i stranih hitova poput Ja bih preživio pokojnog Dine Dvornika ili Someone like you svjetski popularne Adele.

Uvijek sigurni u svoj rad organizirali su Crowdfunding akciju preko koje je prikupljen novac za miksanje njihovog novog albuma obrada koji će se uskoro naći na tržištu. S obzirom kako je bila ponuđena nagrada za pojedince koji uplate 250 dolara za Sane grupu – snimanje obrade po izboru i pripadajući video-spot uz objavljivanje istog na YouTube-u, akcija je urodila još jednim plodom – obradom još jednog stranog hita.

Do sada je takvu uplatu realizirala pop pjevačica Lana Jurčević uz želju da Saneovci obrade jednu od njezinih pjesama na njima svojstven način. Jednako tako, s nešto drugačijom željom, ovoj priči pridružio se i jedan zagrebački liječnik koji je zaželio obradu glazbe iz igrice Cannon Fodder. Prva ispunjena želja ide obožavatelju iz Rovinja – obrada poznatog hita Michaela Jacksona You are not alone. Pjesma je obrađena, a obećani video za YouTube snimljen u suradnji sa curama iz kreativne četvorke Oh my GOTH.

Oh my GOTH čine TV voditeljice Barbara Radulović i Rajana Radosavljev te Tanja Đokić i Dora Blažević - najbolje prijateljice koje se već duže vrijeme vode za ciljem da im baš svaki tulum, rođendan ili okupljanje izgledaju drugačije i originalno. Na jednom od druženja nastala je ideja za rođendanski tulum iznenađenja na krovu zgrade uz živu svirku, a pretvorila se u snimanje video-spota. Od ovakvih “custom made” partya voljele bi stvoriti business, a u ovom slučaju udružili su se sa Saneovcima u stvaranju tuluma iznenađenja jednoj od njih.

Trojica osebujnih muzičara i opaljenih kreativaca koji su svoju karijeru započeli ni manje ni više nego u dalekoj Indiji (gdje ih je otkrio kanadski lovac na talente Steven Harmer), osim live svirke, na ovom zajedničkom druženju odlučili su se odužiti i svom najvjernijem fanu koji je napravio najveću uplatu na RocketHubu, pa se tako rođendanski tulum pretvorio u improvizirani set za snimanje video spota.

U videu se nalaze autentične scene (rođendanske) otmice i dolaska na tulum, snimljene po ideji GOTH ekipe - otimanje Rajane iz njezinog stana, dolazak na rooftop party gdje ni najmanje nije očekivala vidjeti svoj omiljeni bend, što se na kraju pretvorilo i u sudjelovanje u videu. GOTH i SANE simbioza rezultirala je nezaboravnim rođendanskim tulumom koji je vrlo neuobičajen za ove prostore, a vjerujemo da bi ga poželjeli svakome.

Važno je napomenuti kako Stjepan i Sebastian u videu ponosno nose majice “Jak kao Jakov”, u znak podrške nevladinoj udruzi koja se zalaže za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

A kako je to izgledalo? Tulum na 30 metara visine. Pogled na cijeli Zagreb. Zalazak sunca uz live svirku jednog od najzanimljivijih hrvatskih bendova. Konačan rezultat pogledajte i sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 22:06