KONTROVERZNE PJEVAČICE

VIDEO: RAT MILEY CYRUS I SINEAD O'CONNOR 'Ti si opasnost'

Miley je, umjesto da je prihvatila brižan savjet starije kolegice, u svom stilu uzvratila
 YouTube

Nakon što je kontroverzna mlada pjevačica u razgovoru za Rolling Stone kazala kako joj je inspiracija za spot Wrecking Ball – u kojem se Miley Cyrus pojavljuje potpuno gola – bio nezaboravni spot za pjesmu Nothing Compares 2 U irske kantautorice, ona joj je odgovorila otvorenim pismom u kojem apelira na nju da se ne da iskorištavati.

- Iznimno sam zabirnuta jer su te ljudi oko tebe uvjerili ili podržali u tvom uvjerenju da je cool u spotu biti gola ili lizati čekiće, a zapravo se radi o tome da ćeš svoj talent zasjeniti dopuštanjem da te podvode – piše Sinead O’Connor, koja kaže kako se mladoj kolegici obraća s ljubavlju i majčinskim osjećajima.

Irskoj pjevačici kontroverze nisu strane. Ona je, naime, svojedobno u televizijskoj emisiji poderala fotografiju tadašnjeg pape i teško da bi ju zgrozilo malo golotinje, no brine ju što Miley šalje krivu poruku djevojkama - da ih se treba procijenjivati prema seksualnoj privlačnosti, te što će joj to dugoročno samo štetiti.

- Kazala si da svoj imidž baziraš na mom, a ja sam tako izgledala upravo zato jer nisam htjela popustiti svojoj izdavačkoj kući kad su me tjerali da radim upravo ono što ti sad radiš. Nisam htjela da me se prosuđuje prema tome kako izgledam već prema tome koliko sam talentirana – poručuje Sinead te dodaje kako ljude iz showbusinessa ‘boli briga’ za Miley već samo žele zaraditi.

- Tvoji su albumi dovoljno dobri da se više ne moraš pokušavati riješiti imagea Hanne Montane. Ona je odavno nestala. Ali ne zato što si gola nego zato što radiš odlične albume. Imaš dovoljno talenta i nije ti potrebno da glazbena industrija od tebe napravi prostitutku - zaključila je Sinead.

No, Miley je, umjesto da je prihvatila brižan savjet, u svom stilu uzvratila. Na Twitteru se našalila na račun psihičkog zdravlja legendarne pjevačice postavivši njezine tweetove iz 2012. godine kada je Sinead doživjela nervni slom, te ju je usporedila s glumicom Amandom Bynes.

Sinead joj je potom preko Facebooka napisala drugo otvoreno pismo u kojem napominje da je to što Miley spominje period kad se nije osjećala dobro još gore od toga što se ponaša kao prostitutka. - Jesi li svjesna koliko je glupo i neprimjereno šaliti se na račun tuđe bolesti? I ti ćeš jednog dana biti psihički bolesnik, bez sumnje - upozorila ju je Sinead te joj čak zaprijetila tužbom ako ne ukloni tweetove.

- Nadam se da ćeš se ispričati Amandi Bynes i svakoj osobi koju si ovime uvrijedila i nadam se da ćeš se napokon probuditi i shvatiti da si zapravo opasnost za ženski rod - zaključila je pjevačica u oštrom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:17