BALKAN I MUNJA

VIDEO: Srbija i BiH izborile polufinale Eurosonga!

 AFP

Sinoć je u Oslu održano prvo polufinale za najbolju pjesmu Europe , a prolazak u subotnje finale izborili su osim Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Bjelorusije, Belgije, Albanije, Islanda i naši susjedi Srbija i Bosna i Hercegovina. U finalu neće biti predstavnika Makedonije.

Osim prvih 10 polufinalista finale je, prema ranijim pravilima, izborila i „velika četvorka“ Španjolska, Francuska, Velika Britanija i Njemačka te domaćin, prošlogodišnji pobjednik, Norveška.

Druga polufinalna večer na rasporedu je u četvrtak kada će se i naše djevojke iz benda Femminem, Neda, Nika i Pamela natjecati s pjesmom „Lako je sve“.

Srbiju je predstavljao Milan Stanković s pjesmom „Ovo je Balkan“ koju je napisao Goran Bregović, a Bosnu i Hercegovinu Vukašin Brajić, nekadašnji sudionik reality showa „Operacija trijumf“, s pjesmom „Thunder & Lightning“ („Munja i grom“). Tu je pjesmu napisao Dino Šaran iz benda "Letu štuke".

Novost u ovogodišnjem Eurosongu je što gledatelji mogu glasovati od početka emisije, odnosno od prve pjesme. Osim njih za ubrajaju se i glasovi stručnog žirija. (A.V.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:27