80 JOJ JE GODINA

VIDEO: SUPERBAKA SA SUPERTALENTOM Odbila kemoterapiju i počela se liječiti plesom: 'Rekli su mi da imam još šest mjeseci života, a ja sam još tu!'

 
 Nova TV

Vanja Andriollo mnogima je zapela za oko u "Supertalentu". Osim što ima 80 godina i neumorno pleše, ova žena ima itekako zanimljivu životnu priču.

Obožava plesati kizombu, angolski narodni ples koji se u Angoli pleše od malih nogu. Sličan je tangu, a cilj mu je da osoba koja ga izvodi kroz ples dobije energiju iz zemlje. Senzualan je, a u životu vremešne Vanje imao je vrlo važnu ulogu, piše Dnevnik.hr.

Naime, prije deset godina Vanja je imala rak bubrega, a nakon dvije godine dobila je metastaze na crijevima.

Nova TV

- Bio je to četvrti stupanj tumora. Izvadili su mi 18,7 cm crijeva, a nakon toga i žuč. Metastaze su zahvatile i jetru. Nakon operacije došla sam na kontrolu i nalazi su bili dobri, ali doktori su me slali na kemoterapiju. Rekli su mi da imam još šest mjeseci života. Odbila sam to, a onda me zvao šef klinike u Italiji gdje sam se liječila. Drsko mi je naredio da dođem u bolnicu. Neljudski se ponašao prema meni. Tražila sam statistike koliko je ljudi ostalo živo nakon četvrtog stupnja metastaza. Opet sam odbila kemoterapiju, a on je na kraju bio zadivljen mojim samopouzdanjem i mojom pozitivnom energijom. Evo, ja sam i dalje živa - rekla je gospođa Vanja i otkrila kako se liječila, ali i kakve terapije i dalje uzima.

- Pijem Graviolu. To je prirodni lijek koji uništava bakterije. Ima ga u Brazilu, Africi… Nabavila sam ga u Londonu. Pila sam osam kapsula dnevno, a sad uzimam tek jednu. Paralelno s tim krenula sam plesati jer sam čula za ovaj nevjerojatan ples koji daje energiju. Kombinacija toga dvoje me spasila. Kasnije sam postala i instruktorica plesa - objašnjava Andriollo, koja nije dozvoljavala da joj se itko miješa u njezine odluke.

- Obitelj se nije miješala ni u šta. Ni ne smiju. Ja sam ja i sama odlučujem o svojem životu. Ipak, prije dva mjeseca opet me zadesilo zlo. Noge su mi bile oduzete, jako sam se udebljala, imala sam 15 i pol litara vode u trbuhu... Otišla sam liječniku kojega poznajem dugi niz godina i rekao mi je da sam gotova i da moram uzimati terapiju. To je prvi put u 80 godina života da sam uzela tablete. Vrlo brzo sam se oporavila. Sve to zapravo mi se dogodilo od stresa jer sam izgubila unuče i to je bila velika tragedija - izjavila je za Dnevnik.hr gospođa koja ima četvero djece, pet unučadi i čak sedmero praunuka.

Vanja trenutačno piše autobiografiju kako bi ljudima približila ono što je prošla, ali i kako bi im približila ples koji je u njezinu slučaju bio blagonaklon prema njezinu zdravlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:52