PSIHIČKI PROBLEMI

VIDEO: ZVIJEZDA 'CRNE GUJE' POKUŠALA SE UBITI Stephen Fry priznao da je pomješao veliku količinu tableta i votke

 AFP

LONDON - Britanski glumac Stephen Fry priznao je u srijedu da je lani zbog psihičkih problema pokušao samoubojstvo.

Fry je u intervjuu, koji je pred publikom u londonskom kazalištu Leicester Square dao komičaru Richardu Herringu, otvoreno progovorio o svojim problemima s mentalnom nestabilnošću, zbog kojih si je lani pokušao oduzeti život. Učinio je to pomiješavši "veliku količinu tableta i veliku količinu votke", nakon čega se onesvijestio i slomio četiri rebra.

Srećom, producent filma kojeg sam tada snimao došao je u moju hotelsku sobu i zatekao me u nesvjesnom stanju, rekao je Fry kojem to nije prvi put da javnost upoznaje sa svojim zdravstvenim problemima. Još 2006. godine snimio je dokumentarni film "Stephen Fry: tajni život maničnog depresivca" u kojem se govori o njegovoj borbi s bipolarnim poremećajem.

Fry je publici u londonskom kazalištu rekao kako se ohrabrio javno progovoriti o pokušaju samoubojstva jer je predsjednik udruge za mentalno zdravlje koja se zove "Svijest" (Mind).

Fry je u Britaniji vrlo popularni filmski, televizijski i kazališni glumac, komentator i televizijski voditelj, a hrvatska ga publika ponajviše zna po nastupima u humorističkim serijama "Crna guja" i "Jeeves i Wooster".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:23