BOOM GLAZBENIH FESTIVALA NA JADRANU

VODIČ KROZ LJETNE SPEKTAKLE Najluđi partyji ovog ljeta po cijeloj obali!

Ako niste od onih koji svoje ljeto zamišljaju isključivo kao kombinaciju ljenčarenja na plaži i “toćanja” u plićaku, nego vam treba velika doza partijanja, glazbe, ljudi i zbivanja - “boom” glazbenih festivala na Jadranu stigao je kao naručen za vas.

Prvo izdanje ekskluzivnog glazbenog događaja FOR 2013 koji će se odvijati od 21. do 23. lipnja u Hvaru, u Hrvatsku dovodi niz glazbenika predvođenih sa Solange Knowles, Nicolasom Jaarom, Tame Impalom, Jamesom Murphyjem iz LCD Soundsystema te ekipom s a Burek. FOR 2013 objedinjuje hedonistički bijeg na rajski otok i užitak u glazbenim nastupima za 2000 posjetitelja. Odvijat će se na tri lokacije, u klubu Veneranda te baru Carpe Diem i plaži Amo na otočiću Jerolimu na Paklenim otocima.

Treće izdanje Hideout Festivala u Novalji, jednog od najposjećenijih ljetnih festivala u Hrvatskoj, najavljuje dolazak još većeg broja izvođača nego prijašnjih godina. Najveći Festival elektronske glazbe na Jadranu svoj središnji dio programa smjestio je od 3. do 5. srpnja, ali zagrijavanje započinje već 30. lipnja. Uz najveći line up, atraktivne boat partije i veliku regionalnu turneju na najpopularnijoj party plaži jadranske obale, posjetitelje očekuje nezaboravan dnevni program u obliku 13 pool partija.

Ultra Europe izdanak je najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe, festivala Ultra, a u Hrvatskoj će se prvi put održati od 12. do 14. srpnja u Splitu i Hvaru. Vlasnici tvrtke Ultra Enterprises odabrali su upravo Hrvatsku između 16 europskih zemalja, čime festival postaje ekskluzivno, jedino događanje ovih organizatora u Europi. Najbolji DJ današnjice Armin Van Buuren, Avicii, Carl Cox, Fedde Le Grand, Hardwell, Eric Morillo, Sander Van Doorn samo su neki od brojnih izvođača.

Brojne pozornice

The Garden Festival održat će se po osmi put od 3. do 10. srpnja u Tisnom. Kao i do sada, glazba će se bazirati ponajviše na discu i houseu. Neka od najvećih DJ imena najavljena u prvom krugu su Theo Parrish, Floating Points, Bicep i Huxley. Dva puta dnevno isplovljava brod Argonaut ugošćujući svjetske DJ-e, a neizostavni su i after partiji u Barbarella’s Clubu u Uvali Prosika.

Na istoj lokaciji održat će se i Soundwave festival od 18. do 22. srpnja. Pet dana, tri pozornice, after partiji u jednom od najboljih klubova na Jadranu te neizostavni boat partiji dobitna su formula za ljetno druženje. Na festivalu će nastupiti Bonobo, DOOM (MF DOOM), Quantic & Ondatropica, Robert Glasper Experiment i mnogi drugi.

Jedanaesti Seasplash festival održat će se u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 18. do 22. srpnja. U goste stižu legendarni producent Adrian Sherwood, pioniri britanskog dub roots reggae zvuka Zion Train, predstavnici britanske reggae dub scene Ital Horns meets Bush chemists, kultni punk/reggae/ska/dub bend Inner Terrestrials, jedan od najpoznatijih svjetskih reggae dub soundsystema Channel One, popularni srpski hip hoperi Prti Bee Gee i talijanski Warrior Charge Soundsystem.

Terraneo postaje vodeće glazbeno događanje u regiji koje njeguje koncept društveno odgovorne i ekološki svjesne zabave, a održat će se po treći put od 7. do 9. kolovoza u Šibeniku. Na nekoliko open-air pozornica line up predvode The Prodigy, Wu-tang Clan, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, The Bots, Postolar Tripper, Kawasaki 3P i Icarus Down.

Hip-hop imena

Šesto izdanje Outlooka održava se na starome mjestu, tvrđavi Punta Christo kraj Pule, od 29. kolovoza do 2. rujna. Osim vrhunskih hip hop imena - Talib Kweli, The Pharcyde, Pharoahe Monch i Jay Electronica najavljen je ekskluzivni koncert legenda reggae glazbe The Original Wailers, povodom početka festivala u pulskoj Areni 28. kolovoza.

Samo tri dana nakon Outlooka na tvrđavi Punta Christo održat će se drugi Dimensions festival od 5. do 9. rujna. Line-up je odabir ozbiljne elektronske glazbe i uključuje Model 500 (Live), Daphni, Tony Allen (Live), 3 Chairs, Pantha du Prince (Live), Mala in Cuba (Live)...

Festivalsko ljeto završava festivalom Unknown koji je nov na našoj obali, a održat će se od 10. do 14. rujna u Rovinju u režiji Hideouta, The Field Daya i The Warehouse Projecta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 22:45