SOUL MUMIJA

VOZAČ JAMESA BROWNA TVRDI 'Slavni pjevač je mumificiran i njegov se leš nalazi u kući najstarije kćeri'

 Marko Mišćević / CROPIX / Marko Mišćević / CROPIX

ATLANTA ' James Brown preminuo je 2006. godine, ali još nije sahranjen kako treba, nalazi se u kući najstarije kćeri. Mumificirali su njegovo tijelo kako nikad ne bi istrunuo, a to su platili 140 tisuća dolara', otkrio je pjevačev nekadašnji vozač, William Murrell, u intervjuu za The Guardian.

Zbog obiteljskih neslaganja, Jamesovo tijelo je nakon smrti tri mjeseca stajalo na ledu dok ga konačno nisu sahranili, a onda su ga čak 13 puta premještali po SAD-u.

"James je htio da naš dom u Južnoj Karolini bude pretvoren u memorijalni centar, poput Elvisovog Gracelanda", otkrila je njegova udovica Tomi jednom prilikom. Obitelj je pak tvrdila kako Jamesovo tijelo leži u vrtu, a ne u kući najstarije kćeri Deanne u Georgiji.

Bitka za nasljedstvo

Cijela obiteljska svađa počela je odmah nakon što je James Brown preminuo, jer je prema oporuci pola imanja ostavio udovici Tomi Rae, a pola humanitarnim udrugama, no nakon toga su njegovi sinovi i kćeri iz prijašnjih veza podigli sudsku tužbu tražeći pravo na dio imetka.

Također, tvrdili su i da danas 13-godišnji James Junior kojeg je dobio u braku s Tomi nije njegov sin jer je kum soula bio na vazektomiji 1980-ih godina. Inače, nasljedstvo legende soula procjenjuje se na 100 milijuna dolara.

Nakon smrti mu odrezali noge

"Nakon nekoliko godina otkako je pokopan, nije se mogla napraviti normalna DNA analiza nego su mu odrezali noge i iz njih izvadili koštanu srž kako bi napravili analizu. Plakala sam nekontrolirano kad sam čula što je sud odredio. Moj suprug, najveći plesač na svijetu, ostao je odsječenih nogu nakon smrti. To je najveća uvreda njegovom liku i djelu", otkrila je Tomi medijima prije nekoliko mjeseci.

Kum soula tri puta se ženio te je iza sebe ostavio devetero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:56