ŠTO NAS SVE ČEKA?

VRATIO SE! Otkrivamo nove detalje iz života Sulejmana Veličanstvenog

Omiljena kći vladara Osmanskog Carstva prisilno se udaje, svjedočit ćemo smrti sultanije Hatidže, ali i novim simpatijama fatalnog Bali-bega i princa Mustafe

Iako je zbog nemira u Turskoj prekinuto, a spekuliralo se i kada će i hoće li uopće krenuti snimanje četvrte sezone omiljene turske serije “Sulejman Veličanstveni”, sve je sjelo na svoje mjesto i od ponedjeljka su se na RTL-u počele prikazivati nove epizode. U samo nekoliko njih još se pojavila stara i obožavana Hurem, odnosno glumica Meryem Uzerli, a naslijedila ju je Vahide Gordum.

Inače, producenti su već u proljeće počeli s pripremama za snimanje četvrte sezone kao i gradnjom novog seta, izradom 500 novih kostima za glavne glumce i statiste te novim scenarijem. U četvrtoj, ujedno i posljednjoj sezoni bit će prikazani svi važni događaji u zadnjim danima sultanova života, od smrti prvorođenog sina Mustafe i voljene Hurem, pa sve do bitke kod Sigeta u kojoj je i preminuo. Tako se sredinom kolovoza cijeli glumački ansambl vratio u Istanbul, a nakon probe kostima krenula su i promotivna snimanja za TV najavu “Sulejmana” s obzirom na to da je prikazivanje prve epizode serije na turskom Star TV-u zakazano za 18. rujna. Javnost je, naravno, podijeljena oko nove Hurem. Nakon odlaska Meryem Uzerli iz serije, uloga je dodijeljena 48-godišnjoj glumici Vahide Gordum, poznatoj po ulozi majke glavne junakinje serije “Djevojka imena Feriha”. Na forumima su se ponajviše okomili na njezin izgled, smatrajući da nije dostojna nasljednica svoje lijepe prethodnice Meryem. Ipak, takve reakcije nisu omele producente u nastavku snimanja s novom ženskom zvijezdom, a ni glumica se nije nimalo uzrujala zbog reakcija javnosti. Dapače, naglasila je da je počašćena novim angažmanom.

Prisilno vjenčanje

A u novim epizodama “Sulejmana” gledatelje očekuju brojni uzbudljivi događaji. Osim nove Hurem i povratka Bali-bega na dvor, u seriji ćemo gledati kako se sultanova omiljena kći Mihrimah prisilno udala za Rustem-agu, zatim svjedočiti smrti sultanije Hatidže, ali i novim simpatijama princa Mustafe i fatalnog Bali-bega. Jednu od njih, konkretno talijansku groficu Gabriellu Sfenzi de Feo, glumit će Ayse Ozdemir, rođena Belgijanka koja je došla u Tursku kako bi postala glumica. Prije toga ta se 21-godišnjakinja prijavila za ulogu Firuze, no kada je tu ulogu dobila Cansu Dere, producenti su joj ponudili ulogu talijanske ljepotice. Ayse, bivšoj Miss Belgije iz 2011., ovo je prvi glumački nastup pred kamerama. Također, u seriju uskoro dolazi i Mimar Sinan, glavni Sulejmanov arhitekt.

Ljubav prema princezi

Kad je osmanlijska vojska osvojila Kairo, Sulejman je unaprijedio Sinana u glavnog arhitekta. Imao je za privilegiju da može srušiti bilo koju zgradu u osvojenom gradu koja nije bila sagrađena po gradskom prostornom planu. Inače, Sinan je bio zaljubljen u Sulejmanovu kćer, kojoj je sagradio palaču u Edirne bez sultanova odobrenja, samo kao znak svoje ljubavi prema princezi. Glumi ga cijenjeni turski kazališni i filmski glumac Gurkan Uygun.

Zanimljivo je i to kako su glavni protagonisti serije proveli vrijeme rezervirano za odmor prije početka snimanja. Obožavatelje “Sulejmana Veličanstvenog” zasigurno je, ipak, najviše zanimalo što se događalo s Meryem Uzerli iako je na proljeće napustila set, podigavši veliku prašinu izjavom da je premorena od snimanja zbog čega je postala depresivna i nakon toga pobjegla u Njemačku. Na kraju se ispostavilo da je glumica duboko patila zbog prekida veze s poduzetnikom Canom Atesom s kojim je ostala u drugom stanju. Nakon što si je u jednom trenutku čak pokušala i oduzeti život, odlučila je zadržati dijete. Javnost se priklonila omiljenoj glumici koja je za svoj ljubavni brodolom okrivila kolegicu sa seta Nebahat Cehre, poznatu kao majku sultaniju, koja ju je, među ostalim, upoznala s Atesom, a poslije zajedno s bivšim zaručnikom i nagovarala na pobačaj.

Proganjaju ih paparazzi

Halit Ergenc, televizijski sultan, iskoristio je mjesec dana odmora i uživao s obitelji prije povratka u Istanbul i početka snimanja. Prvo su bili u poznatom turskom ljetovalištu Cesma, gdje su ih proganjali paparazzi i snimali kako se brčkaju u moru na skrivenoj plaži. Turski su mediji odmah prenijeli fotografije, komentirajući izgled razodjevenog Halita s već prepoznatljivom gustom bradom, ali i vitku liniju njegove supruge Berguzar. Ni u restoranima gdje su uživali u korskoj hrani nisu imali ni trenutak mira jer su ih osim paparazza salijetali i obožavatelji. Nakon odmora u Cesmi, Ergencovi su posjetili Prag. U Češkoj su uživali u anonimnosti, bez paparazza, kao i lani na proputovanju Amerikom. Naime, Halit sve teže podnosi prisustvo paparazza kada je sa sinom Alijem, a nedavno je izjavio da mu je žao što mu sin odrasta bez trenutka mira i pod vječitim bljeskanjem fotoaparata.

- Ali je jednom prilikom vidio Berguzar kako u jednoj sceni serije svojim sinom naziva nekog drugog dječaka. Iznenada je zbog ljubomore počeo plakati. Smirio se tek nakon što sam ga deset minuta grlio i tješio. Prijatelji psiholozi su nam rekli da bi Ali mogao imati problema i kada odlučim obrijati bradu jer me sin već tri godine nije vidio bez nje. Zbog toga ću poslušati njihove savjete i obrijati je u njegovoj prisutnosti - izjavio je Halit.

Kako bi što bolje okarakterizirao ostarjelog Sulejmana, Halitu je produkcija zabranila odlazak u teretanu i na pilates. Naime, u četvrtoj sezoni Halit će morati interpretirati sve starijeg sultana, pa su producenti zamolili glumca da se “malo opusti” te da zaobilazi teretanu u koju je dosad išao svakodnevno. Inače, za ulogu Sulejmana Ergenc se pripremao tijekom odmora, proučavajući njegova posljednja pisma upućena svjetskim vođama, ali i Hurem. Posebno će biti zanimljivo vidjeti kako će biti prikazano razdoblje njegova života od trenutka kada je njegova voljena sultanija Hurem preminula 1558. godine, te kako su se njegovi sinovi borili za prijestolje. Naime, Mehmet i Bajazit poginuli su u borbi za sultanov tron, a naslijedio ga je Selim, dok se na boležljivog Džihangira nije računalo.

Mustafa živi u Italiji

Glumica Selma Ergec, koja glumi Hatidže, ljeto je iskoristila za snimanje spota s američkim glumcem Orlandom Bloomom. Selma je postala novo zaštitno lice sladoleda Magnum, čija je limitirana serija upravo izašla na tursko tržište. U reklami Selma glumi voditeljicu koja intervjuira Orlanda Blooma, koji na upit o “savršenoj ženi” razmišlja upravo o Selmi koju upoznaje u različitim situacijama, a zajedničko im je i što oboje vole Magnum.

Mehmet Gunsur, u seriji princ Mustafa, praznike je proveo u Italiji, gdje već godinama živi sa suprugom Katerinom Mongio i dvoje djece. Nakon odmora u Rimu, Mehmet je ostatak godišnjeg proveo na obali. Nakon gotovo godinu i pol po hotelima u Istanbulu, Mehmet se, priznaje, sve više raduje završetku serije i činjenici da će njegov lik, princ Mustafa, preminuti u prvoj polovici četvrte sezone “Sulejmana”.

Glumica Pelin Karahan preko noći je postala slavna zbog uloge princeze Mihrimah. Za razliku od dosadašnjih praznika, Pelin se ovo ljeto nije mogla odmoriti u Bordumu zbog brojnih obožavatelja i paparazza, koji su je uspjeli fotografirati u bikiniju. Bila je u prisustvu obitelji, ali ne i supruga, pa se počelo nagađati kako je došao kraj njezinu braku s Erdincem Bekirogluom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:35