PECHAKUCHA NIGHT

Za Haiti skupili 27.000 kuna

 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Brkati Mrle iz riječke grupe Let3, punim imenom i prezimenom Damir Martinović, večeras je još jednom pokazao kako neprimjerenim, ali smiješnim preformansom oživiti neki događaj. Pokazao je svoju stražnjicu na svjetskoj humanitarnoj akciji PechaKucha Night za obnovu Haitija, održanoj večeras u MSU.

Riječ je akciji globalne zajednice 280 gradova kojoj su se, istovremeno s još 70 gradova diljem svijeta, pridružili Zagreb i Rijeka, prikupljajući donacije namijenjene organizaciji Architecture for Humanity koja obnavlja Haiti.

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupilo se nekoliko stotina građana, zajedno prikupivši oko 27 tisuća kuna.

Desetak različitih kreativaca: Braco Dimitrijević, Borut Šeparović iz Montažstroja, arhitekt Petar Mišković, Dejan Dragosavac Ruta, I-gle, Valerij Jurešić, Ivana Bago i Antonija Majača, Tomislav Torjanac i Ana Hušman, predstavili su svoje vremenski limitirane prezentacije.

Na Zagrebačkoj PechaKucha večeri predstavio se i Hrvatski caritas, koji je do sredine veljače prikupio gotovo 3,5 milijuna kuna za Haićane.

Globalna akcija pokrenuta 2003. godine u Japanu, u Hrvatsku je stigla prošle godine, i do danas se održala četiri puta. PechaKucha u prijevodu znači ćaskanje, a cilj predstavljanja desetak kreativnih ljudi je približiti publici čime se točno bave i što ih inspirira. Time se, rečeno je večeras, kroz kreativno druženje oživljava urbana kultura grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:33