OSTVARENA ŽELJA

ZANOSNA SRPSKA GLUMICA NA LUTRIJI DOBILA ZELENU KARTU 'Odlazim u Los Angeles'

Hvar, 020814.Beogradska glumica Katarina Radivojevic odmara se na Paklenim otocima u Uvali Zdrilca.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Jedna od najuspješnijih srpskih glumica nastavit će karijeru u Los Angelesu, piše Blic.rs.

Naime, Katarina Radivojević dobila je zelenu kartu na lutriji koju svake godine za imigrante organizira američka vlada.

Glumica se prijavila na lutriju u listopadu 2013. godine i u svibnju 2014. je saznala da je i njezin broj izvučen. U toj godini oko 20.000 ljudi iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga otprilike 200 je dobilo zelenu kartu.

Inače, Katarina je četiri godine sudjelovala u ovoj lutriji, a karta će joj omogućiti da u SAD neometano živi i radi.

Na razgovor u američko veleposlanstvo pozvana je krajem prošle godine, a u ovog mjeseca je dobila zelenu kartu. Prema informacijama iz ambasade, ova lutrija je stvarno puka sreća, doslovno se izvlače brojevi sa dobitnicima. Najbitniji uvjet je diploma srednje škole ili po radno iskustvo u određenim zanimanjima te kandidat ne smije biti osuđivan.

Zanimljivo je da je i Katarinina sestra Jasna prije nekoliko godina dobila zelenu kartu. U međuvremenu je i Katarinin zet imao sreće na lutriji, pa se pridružio supruzi u Los Angelesu, gdje i Katarina nastavlja karijeru. Blizina sestre će svakako utjecati na to da Katarina lakše podnese nostalgiju.

- Sretna sam zbog zelene karte. Do sada sam imala radnu vizu isključivo zbog glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam mijenjala. Uskoro ću otići u Los Angeles, gdje planiram sudjelovati na audicijama, a u Srbiju ću stalno dolaziti kako zbog obitelji i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me veseli to što ću u Srbiji već na proljeće opet glumiti u kazališnoj predstavi - rekla je Katarina za Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:03