POPULARNI JAKŠA

Zavodnik Ivan Herceg za Jutarnji: U mom životu postoji samo jedna žena, no tek se upoznajemo...

ZAGREB - Zvijezda serijala “Larin izbor”, Ivan Herceg, slovi kao veliki zavodnik i u privatnom životu. No, naočiti tridesetogodišnjak koji je na internetskim portalima proglašen najseksepilnijim Hrvatom i koji zavidnu liniju održava sportom (svojedobno je u tea-kvon-dou došao nadomak crnog pojasa, a potom se prebacio na košarku, tenis, trčanje i vježbanje u teretani), na pitanja o ljubavnom životu uglavnom, u maniri džentlmena, odgovara šutnjom.

Ipak, glumac kojeg se povezuje s mnogim javnosti poznatim ljepoticama, otkriva da je zaljubljen, te priznaje da u njegovom životu postoji samo jedna žena s kojom želi dijeliti sve svoje vrijeme. Međutim, vremena posljednjih mjeseci nema na pretek, jer nakon uloga u televizijskim serijalima “Dolina sunca” i “Najbolje godine”, kao Jakov Zlatar u “Larinom izboru” Nove TV radi od jutra do mraka.

Najveći projekt

Kako se nosite sa spoznajom da vas kao Jakova Zlatara u ‘Larinom izboru’ svakodnevno gleda više od milijun ljudi?

- Nevjerojatno je ovo što se događa s ‘Larinim izborom’. Iako sam već sudjelovao u nekoliko uspješnih projekata, ‘Larin izbor’ je nesumnjivo najveći u kojem sudjelujem i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Okupljena ekipa je fantastična, a fascinantno je i čuti koliko su svi likovi, pa i moj Jakova Zlatara postali bliski ljudima. No, kada znam koliko je truda uloženo od svih uključenih u projekt, uspjeh zaista ne iznenađuje. Znati da nas svakodnevno prati više od milijun ljudi predstavlja i veliku odgovornost, ali s druge strane, sam sebe ne doživljavam kroz prizmu javne osobe i najbitnije mi je posao obavljati profesionalno i opravdati povjerenje koje sam dobio naslovnom ulogom.

Stvara li vam spoznaja o tolikoj gledanosti dodatnu odgovornost?

- Krajnji je cilj odraditi što bolji posao. Da bismo u tome svi mi bili uspješni, moramo biti maksimalno koncentrirani na njega, odgovorni prema sebi, ali iznad svega i prema cijelom timu koji radi na projektu. Publika je tu iznimno važan segment, a smatram da - bila ona veća ili manja - odgovornost mora biti jednaka.

Poistovjećen s likom

Koliko ste sebe unijeli u lik Jakova Zlatara?

- Rad na liku je proces koji traje cijelo vrijeme tijekom projekta, a nakon šezdesetak snimljenih epizoda ‘Izbora’ bolje znam kako lik kojega tumačim treba odreagirati u datom trenutku. Iz perspektive glumca, kao i u svakoj kreativnoj profesiji, uvijek želiš i misliš da možeš dati više i biti bolji. No, to je proces koji traje kako se razvijamo, i glumački, ali i u životu.

Koje su najveće sličnosti i razlike između Ivana i Jakova?

- Svaki glumac mora biti spreman unijeti se u lik i poistovjetiti se s njime. Jakova određuju odnosi s ljudima koji ga okružuju, događaju mu se brojni dramatični trenuci u životu, koji se meni nisu nikada dogodili, tako da mogu reći da ima više razlika nego sličnosti. Ali, kada je ljubav u pitanju, podjednako sam odlučan kao i on.

Jakov je kapetan duge plovidbe. Možete li se zamisliti u tom zvanju?

- Kao glumac, mogu i moram. Iako je sada u seriji taj dio moga lika takoreći stavljen po strani, divim se pomorcima koji ostavljaju svoje obitelji kako bi im osigurali egzistenciju. Svaka im čast na tome, nije lako biti odvojen od svojih bližnjih. A svaka čast i ženama pomoraca.

Fasciniran glumom

O kojem ste zanimanju vi maštali kao dječak?

- Odmalena sam bio u sportu, pa bih vjerojatno, da nisam krenuo putem ekonomije i, kasnije glume, završio u tome. No, sretan sam da je ipak ispalo ovako kako je.

U kojem ste trenutku shvatili da želite postati glumac?

- Još sam u djetinjstvu bio fasciniran tom umjetnošću. Iako sam prvotno upisao ekonomiju, presudila je ipak ljubav prema glumi i nakon toga više nisam dvojio. Upisao sam Akademiju i evo me sada ovdje gdje jesam.

Akademiju ste upisali u drugom pokušaju. Što je prvi put krenulo po zlu?

- Svi već znaju da je upisati Akademiju veliki izazov, a na klasu se prima svega nekoliko studenata. Pripremio sam se na to da upis neće biti lagan i da nužno ne mora biti iz prve. No, imao sam volju i želju i na kraju sam uspio.

Kako izgleda vaš prosječni dan na snimanju ‘Larinog izbora’?

- Najčešće započinje vrlo rano i traje često i do kasno u noć, no na to si spreman kada prihvaćaš jedan ovakav projekt. Snimamo na nekoliko lokacija u Hrvatskoj i sve je podređeno tome. Snima se dosta scena na dnevnoj bazi tako da svaki slobodni trenutak koristim za odmor ili ponavljanje teksta, a ni iza snimanja obaveze ne prestaju jer me čekaju pripreme za novi dan.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:07