ISPOVIJEST LJUBAVNICE

'Zbog mene je John Edwards ostavio ženu koja ima rak'

Žena koja s Edwardsom ima dvogodišnju kćer pristala je na intervju nakon što je on napokon priznao njihovo dijete. Iako ga još voli i za njegove postupke pronalazi samo riječi isprike, ne zna što budućnost donosi. Iz razgovora čak nije ni sigurno jesu li još zajedno

Imali smo izuzetnu noć. Odmah sam znala da je to nešto što ni jedno od nas nije do tada iskusilo. Te noći mi je rekao: “Zaljubiti se u tebe moglo bi opasno sjebat moje planove da postanem predsjednik.” - ovako početak svoje veze s Johnom Edwardsom , u prvom ekskluzivnom intervjuu otkako ga je 2006. godine upoznala, opisuje 45-godišnja Rielle Hunter, njegova ljubavnica i majka njegove dvogodišnje kćeri.

Sada može pričati o svemu

Otvorila se novinarki magazina GQ čiji se travanjski broj očekuje na kioscima 23. ožujka. Autorica Lisa Depaulo s Hunter se sastala i provela par dana u njezinoj iznajmljenoj trosobnoj kući u Charlotteu (Sjevera Carolina), čija unutrašnjost dominira stvarima njezine kćeri Frances Quinn, a vanjski dio stalnim nasrtajima paparazza. Ona Hunter opisuje kao ženu mnogo simpatičniju, topliju i ljepšu od imidža koji je o njoj stvoren.

U vrijeme kada je novinarka boravila kod Hunter, CNN je objavio da su se John i Elizabeth Edwards razdvojili. - Šokantno - samo je prokomentirala Hunter. I nastavila:

- Osjećam se ugodno u ovom trenutku pričati o svemu jer je Johnny (ime kojim je Edwardsa zvala od prvog susreta, a koje odgovara i njegovom pravom imenu u rodovnici) dao izjavu kojom je priznao očinstvo - objasnila je.

Novinarka koja je mjesecima nastojala uspostaviti dobar odnos s Hunter, primijetila je da je ona pristala pričati bez ikakvih uvjeta. Također, i da je mogla dobro naplatiti svoju priču, ali da je ovo intervju bez ikakve nadoknade.

- To nije ono što mene zanima. Ja volim Jonnnyja i volim svoju kćer više od svega na svijetu i ne želim učiniti bilo što što bi moglo naškoditi njima ili našem odnosu - rekla je na to Hunter.

Samo ga ona poznaje

Potvrdila je da je i Edwards podržao njezin intervju:

- On misli da je to nešto što će mi pomoći da nađem svoj mir. Zna koliko mi je istina važna u životu - objašnjava.

Hunter je u intervjuu opovrgla priče da je ona bila ta koja se predsjedničkom kandidatu prva obratila.

- Jedna od stvari koje sam naučila o muškarcima jest da im ne prilazim prva. Nikada nisam spopadala Johnnyja. Nisam grabljivica. Nisam lovac na blago. I nisam imala nikakvu moć u našem odnosu. On ju je imao - priča, ali ne negira da mu je pri prvom susretu rekla: “Baš ste seksi”.

- On i jest seksi! - objašnjava.

Hunter cijelo vrijeme napominje kako je javna ličnost njezina ljubavnika mnogo drugačija od one prave, koju je ona odmah prepoznala.

- On je vrlo iskren i istinoljubiv. A sve to je skriveno - tvrdi žena koja i danas pronalazi riječi isprike za čovjeka koji je izrekao toliko laži. “Krivac” je kaže - njegova supruga.

- Sve njegove pogreške u prosuđivanju bile su iz straha od Elizabethinog bijesa. Bojao je se strašno - tvrdi, ali napominje da je i sama uvijek imala golemu sućut prema Elizabeth, zbog njezine bolesti.

Negira priče da je bila ljutita što Edwards nije došao na njen rođendan kada je čuo da se njegovoj supruzi vratio rak.

- Bila sam puna podrške. On voli Elizabeth s kojom ima djecu; oni su zajedno od moje 13. godine. Bilo je tu ljubavi, ali je odnos bio toksičan. I pun zlostavljanja - tvrdi.

Hunter je potvrdila i da je Edwards imao veze s drugim ženama prije nje, pa i da je Elizabeth za njihovu vezu otkrila kada je okrenula njezin broj sa suprugovog mobitela te joj se ona s druge strane javila s riječima “Hej, dušo!”.

Prije “Johnnyja” Hunter je, tvrdi, imala negativno mišljenje o vezama s oženjenim ljudima. Ipak:





Toksičan brak

- Nisam ja neka ljubavnica. Nisam to po prirodi. To je uloga koju sam preuzela zato što sam se zaljubila; jedina dostupna uloga. Bilo je vremena kada je to bio pravi izazov. Šuljati se okolo, skrivati... No, nisam htjela da me uhvate kako mu ne bih naudila. Podržavala sam život koji je on izabrao. I voljela ga - priča Hunter, dodajući da je s Edwardsom razvila cijeli sistem kako bi uvijek putovala tamo gdje i on. No, napominje da je njezino angažiranje u kampanji kada ga je snimala bilo legitimno, da je pošteno radila.

Hunter ne krije da je imala i mnogo teških trenutaka, kada je Edwards dok je ona bila trudna, formalno obnovio brak s Elizabeth, ili kada je pred kamerama rekao da je voli.

- Nemojte misliti da ga branim, ali oni su bili dugo zajedno. Njihova dinamika je stara i komplicirana - kaže te napominje da bi ga voljela i da radi na benzinskoj pumpi.

Na primjedbu da mnogi mislie da je Edwardsu uništila život, Hunter odgovara:

- Ne vjerujem da je on u duši političar. Mislim da ga je na tu stranu odvela ambicija, a da je on zapravo više humanitarac. Isto kao što ja nisam ljubavnica, nego sam samo igrala tu ulogu, vjerujem da je on igrao ulogu političara.

O trudnoći Hunter kaže da je i njoj, u 43. godini, došla kao šok te da je Edwards, iako nije bio oduševljen, njoj prepustio odluku.

- Bio je oženjen i predsjednički kandidat. I zanimljivo je da je moja kćer mislila da baš tada treba doći na svijet... - priča i dodaje da je Edwards, kada je doznao da ona neće pobaciti, samo, zadirkujući je, rekao: “Znači, morat ću to prihvatiti”.

Voli ga bez obzira na sve

Najgore riječi Hunter ima za Edwardsovog savjetnika Andrew Younga, čija je knjiga “Političar” nedavno izazvala golemu pozornost i iz koje je Jutarnji bio prenio glavne dijelove. Hunter ga opisuje kao čovjeka koji je bio zaljubljeniji u Edwardsa, nego u svoju suprugu Sherry - spreman za njega učiniti sve. Tvrdi da se Young, kada je Enquirer “provalio” za dijete, sam ponudio da ga prizna kao svoje. Energično negira i njegove tvrdnje da su ona i Edwards proveli noć u Edwardsovoj bračnoj postelji, kao i da su pred njim razgovarali o vjenčanju.

- Do dana današnjeg nikada nismo razgovarali o vjenčanju - kaže.

Iz intervjua ipak ostaje nejasno u kojoj su vrsti veze ona i Edwards u ovom trenutku. Samo potvrđuje da su se viđali i bili intimni do ljeta 2008. godine i da sada, kada se razdvojio sa Elizabeth, Edwards može bez skrivanja dolaziti i viđati svoju kćer kojoj je, kaže, “divan otac”.

Na pitanje vidi li u budućnosti scenarij iz bajke poput onog “i živjeli su sretno zauvijek...”, odgovara:

- Nemam pojma. Jedino znam da ga volim i da ću ga voljeti do smrti, a možda i poslije. Mi imamo dijete zajedno, tako da smo u najmanju ruku roditelji zajedno.

KAKO JE TEKLA AFERA...

• 2006.(veljača) Edwards započinje aferu s Rielle

• .. (kolovoz) Edwards angažira svoju ljubavnicu da o njemu snima kratke filmove za njegovu predsjedničku kampanju kako bi zajedno mogli putovati

• 2007.(ožujak) supružnici Edwards objavljuju da se Elizabeth vratio rak dojke koji joj je prvi put dijagnosticiran 2004. godine

• 2007.(listopad) američki tabloid National Enquirer objavljuje priču o aferi te tvrdi da je Hunter trudna. U jeku je Edwardsova predsjednička kampanja za 2008. godinu

• 2007.(prosinac) Hunter javno objavljuje da je otac njezina djeteta Edwardsov pomoćnik u kampanji Andrew Young koji tu priču, iako oženjen, preko odvjetnika i potvrđuje

• 2008.(veljača) Hunter rađa kćer Frances Quinn

• ..(srpanj) National Enquirer objavljuje da je Edwards otac djeteta

• ...(kolovoz) Edwards priznaje “kratkotrajnu aferu”, ali demantira da je otac djeteta. Tvrdi da je voljan napraviti test za očinstvo koji Hunter potom odbija. Nekoliko dana kasnije u javnost izlazi priča da je afera između para trajala dulje nego što to John tvrdi

• 2010.(siječanj) Edwards napokon priznaje dijete

• 2010.(veljača) Young objavljuje knjigu u kojoj otkriva sve detalje iz afere i u kojoj tvrdi da ga je John preklinjao da prizna očinstvo za njegovu kćer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:32