JUNAK 'BOLJEG ŽIVOTA' POSVE ISKRENO

ZBOG OPAKE DIJAGNOZE RADIKALNO JE PROMIJENIO ŽIVOTNE NAVIKE 'Učinio sam to jer sam se uplašio smrti. Danas mi ništa od toga ne nedostaje...'

 
 Screenshot

Marko Nikolić (71), najpoznatiji po ulozi Dragiše Gige Popadića u megapopularnoj televizijskoj seriji "Bolji život", koju su od 1987. do 1991. godine obožavali i stari i mladi u svim državama bivše Jugoslavije, donedavno je muku mučio s opakom bolešću.

Naime, proslavljeni srpski glumac nedavno je otkrio kako je prebolio rak, a zbog zastrašujuće dijagnoze potpuno je promijenio životne navike. Prošao je operaciju i kemoterapiju, a nakon što je napokon dobio pozitivne liječničke nalaze, počeo se zdravo hraniti te se odrekao cigareta i alkohola, koji su mu, priznaje, bili najveći porok još od mladosti.

- Ne želim lažno moralizirati, ali zbog straha od smrti prestao sam piti i pušiti. Čovjek je spreman napraviti ama baš sve samo da ostane živ... Pušio sam od 13., a pio od 17. godine - u gimnaziji sam počeo s vinjakom, a onda sam polako prelazio i na druga pića...

Danas mi ništa od toga ne nedostaje. Cigarete mi se gade, a što se tiče alkohola, ponekad poželim pivo, pogotovo ljeti, ali ni tad ga ne uzmem... Nisam jedan od onih koji se mogu zadržati na samo jednoj čaši. Da je tako, živio bih 120 godina! Ali s obzirom da nije, odlučio sam kako je najbolje da više nikad ne pijem - rekao je legendarni Nikolić u intervjuu za novi broj srpske Glorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:40