PREVELIKA ZVIJEZDA

ZBOG TOMA HANKSA U POROTI PROPALO SUĐENJE Obiteljski nasilnik izvukao se uz nagodbu

Tijekom stanke za ručak prišla mu je članica tužiteljeva ureda koja je njegova obožavateljica
 Theo Wargo/Getty Images/AFP

LOS ANGELES - Američki glumac Tom Hanks imao je najbolju volju obaviti svoju građansku dužnost i sjediti u poroti na suđenju, no njegovo sudjelovanje u suđenju u Los Angelesu prijevremeno je završilo zbog optužbi za utjecanje na porotu.

Hanks je od prošlog tjedna sjedio u poroti na suđenju muškarcu optuženom za obiteljsko nasilje, a u utorak ili srijedu tijekom stanke za ručak prišla mu je članica tužiteljeva ureda koja je njegova obožavateljica. Nije učinila ništa posebno – "zahvalila mu je i rekla mu kako su svi impresionirani time što takva zvijezda odrađuje svoju porotničku dužnost".

No, branitelji optuženog, kojemu je prijetila godina dana zatvora zbog obiteljskog nasilja, žalili su se sucu zbog nedopuštenog kontakta tužiteljstva s članom porote i slučaj je završio nagodbom. Optuženi je pristao na manju optužbu, remećenje javnog reda i mira, za što je dobio kaznu od 150 dolara, a slučaj je zaključen.

- Tužitelj kojemu je dodijeljen ovaj slučaj obavijestio je sud i mene, što je naravno bio obavezan prema etičkom kodeksu, da je vidio ili da mu je rečeno da je jedna od njegovih kolegica imala kontakt s gospodinom Hanksom. Naravno, nije riječ bila o tužitelju koji je vodio suđenje. Kontaktirala je gospodina Hanksa na stubištu zgrade. Prišla mu je i zahvalila. Moguće je da je bila samo ljubazna i očarana - rekao je branitelj Andrew Flier te dodao da je, iako je žena možda bila samo "očarana i ljubazna", to i dalje "100 posto zabranjeno" te se "nije smjelo dogoditi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:07