RTL-OVA VODITELJICA

'ŽELJA MI JE UDATI SE U ŠIBENSKOJ KATEDRALI, IMATI TALK SHOW I BITI GLUMICA' Antonija Blaće za Studio

Antonija se ovih dana vratila na male ekrane u novom RTL-ovu kvizu ‘Tog se nitko nije sjetio’
 Biljana Gaurina / CROPIX

Simpatična i svestrana RTL-ova voditeljica Antonija Blaće, nakon dvogodišnje televizijske stanke, prvi put vodi emisiju koja ne ide uživo.

Radi se o originalnom novom kvizu “Tog se nitko nije sjetio”, potpuno drugačijoj igri znanja od dosadašnjih u kojoj natjecatelji, točnije četiri para, daju opskurne odgovore na pitanja različite tematike, s ciljem da skupe što manje bodova i, naravno, osvoje jackpot. Uz angažman na kvizu, Antonija nastavlja i vođenje svoje emisije na Narodnom radiju, a ima ideje i za vlastiti televizijski projekt. Svaki slobodni trenutak, kojih je u posljednje vrijeme jako malo, provodi u društvu svog dečka, vaterpolista Hrvoja Brlečića, a čim uhvate malo više vremena, mogli bi, priznaje voditeljica, izreći i sudbonosno “da”.

Ako se pita Antoniju, najradije bi to učinila u svom rodnom Šibeniku, i to u jednoj od najljepših katedrala svijeta, onoj Svetog Jakova. Ako je suditi po zarukama, koje su uistinu bile originalne, ni vjenčanje neće biti klasično.

• Nakon nekog vremena vratili ste se na male ekrane, i to prvi put kao voditeljica kviza “Tog se nitko nije sjetio”. Kakva je razlika u vođenju kviza i dosadašnjih televizijskih angažmana?

- Budući da sad radim nešto što ne ide uživo, to mi je prilično novo i neobično, ali ekipa s kojom radim je odlična pa je sve lakše. No, vidjet ćemo nakon nekoliko epizoda, kad sve krene, kako mi je leglo. Jako sam uzbuđena, moram piznati. Kviz ima strukturu koju treba poštovati, a ja sam dosad uglavnom odrađivala projekte “kreativni kaos style”, barem što se vođenja tiče, tako da je ovo u svakom slučaju izazov.

• Koji su vam voditelji svojevrsni uzori kad je riječ i kvizu?

- Moram priznati da nisam baš tip od uzora, to čovjeka može odvesti u kopiranje. Ali što se kvizova tiče, Hrvatska je stvarno s voditeljima imala sreće, Tarik Filipović, Danijela Trbović, Joško Lokas...

• Je li vam olakotna okolnost što se radi o tako ležernom kvizu? Kako je proteklo snimanje?

- Kviz je ležeran, ali snimanja nisu! Puno posla se obavi u jednom danu. Prvi put sam morala štrebati dijelove teksta, jer ne može cijela ekipa čekati da se ti zbrojiš, a nije uživo pa da se iščupaš na licu mjesta i šibaš dalje. Jako je dinamično i zabavno.

• Kakvi su natjecatelji?

- Ma natjecatelji su stvarno odlični, ima raznih profila, neki su došli po pobjedu, neki po zabavu, a dolaze u raznim kombinacijama, prijatelji, parovi, kumovi, mame, tate, braća, sestre...

• Biste li se i sami prijavili na kviz?

- Joj, ne znam, skrivam svoje neznanje kao zmija noge.

Ideje stavlja na papir

• Budući da ste već neko vrijeme voditeljica i na Narodnom radiju, koji vam medij bolje leži - televizija ili radio? Gdje se osjećate opuštenije?

- To me stalno pitaju, a ja volim, stvarno, i jedno i drugo. Mislim da mi malo bolje leži televizija jer mogu mahati rukama ili komunicirati izrazom lica a da ništa ne izgovorim. Na radiju za isti učinak imaš samo glas pa ti baš nije lako. S druge strane, na radiju si jako blizu slušateljima. Joj, nemojte da moram birati.

• Imate li tremu prije vođenja, bilo radijskih, bilo televizijskih emisija i kako je se rješavate?

- Imam, uvijek! Ali više je se ne bojim. Trema je problem jer se ispred nje još duplo prestrašiš, ali kad se navikneš na nju, sve teče samo od sebe. Ne bojim se više.

• Kako se uopće pripremate za nove projekte i koji vam je dosad bio najdraži?

- Opalim po teretani! Prije su mi trebale dugotrajne psihičke pripreme, dobro, previše je možda reći pripreme, ali danima od treme ne bih spavala, a sad je sve lakše. Barem spavam normalno, a svi su mi projekti nekako bili dobri i dragi. Imala sam tu i dosta sreće što su svi projekti bili različiti i svaki je imao neku dobru stranu. Ali evo, ako baš moram birati, možda mi je “Hrvatska traži zvijezdu” bio naj naj. Veliki studijski projekt uživo, publika, izvođači, žiri za verbalno nadmetanje, svega je bilo i u tom sam projektu nekako ja baš bila ja!

• U voditeljske vode ušli ste nakon sudjelovanja u prvom Big Brotheru. Kako danas gledate na to iskustvo i biste li ga ponovili, možda u celebrity verziji?

- Pa ne bih sad više. Tempi passati. Ali, da me pitate bih li se sad opet prijavila za onu prvu sezonu, to uvijek bih. To je baš bio poseban doživljaj.

• Pričali ste da biste voljeli imati vlastiti talk show na televiziji. Je li bilo kakvih ponuda u tom smislu?

- To mi je neka forma koju bih voljela raditi u budućnosti. Ali rado bih odradila još koju veliku studijsku emisiju, volim to. Imam sad neke ideje koje pokušavam, za početak, staviti na papir pa ćemo vidjeti. Svašta mi padne na pamet, ali isto tako i zaboravim nakon pet minuta, moram početi zapisivati. Presmotana sam.

Nedavno se razodjenula

• Imate li neku anegdotu vezanu uz bilo koju emisiju ili neki kiks kojeg se ipak sa simpatijama prisjećate?

- Eh, bilo je i tu svačega; naušnice s kojih visi cijena, rašivena haljina, puknuti cif pa se ne mogu presvući, vikler u kosi i još dosta toga. Nakupi se.

• Počeli ste se baviti i pjevanjem. Kako napredujete u tom smjeru?

- Ja? Pjevanjem? Otkud to? Aha! Mislite škola pjevanja? Joj, nikako! Nikako da krenem. Stavim si na glavu sto obaveza pa je to sada na čekanju. Volim pjevati, pogotovo na Narodnom radiju, no red je da se malo upristojim zbog ljudi koji me toleriraju.

• Nedavno ste se razodjenuli u humanitarne svrhe za kampanju “Želim svijet uz tebe”. Je li vam to bio problem?

- Nije mi baš bilo svejedno, moram priznati. Znam da bi sad netko zločest mogao reći: “Joj, pa sve smo vidjeli u Big Brotheru, ali nije poanta u tome. Tom logikom možete reći da cura koja je u toplesu na plaži, kad smo je već vidjeli, može takva i na poštu. E, pa ne može, nisu svi konteksti isti. Makar, u ovom slučaju, ja sam stvarno nebitna.

• S obzirom na opuštenost i elokventnost pred kamerama, jeste li ikad razmišljali o glumačkom pozivu?

- Vi ste prva osoba koja me je to pitala pa ću vam sad i reći da jesam! Jako me to privlači, ali se jako bojim i u biti se ne usudim snivati u tom smjeru.

• Trenutačno ste prilično zaposleni. Kako provodite slobodno vrijeme?

- Nema ga. Stvarno, ne stignem baš ispijati kave. Ne žalim se, nemam na što, ali baš, kad već pitate, istina je, nemam previše vremena. Radio, televizija, teretana i bok. Dan je gotov.

• Koliko vremena imate za dečka Hrvoja Brlečića?

- A, krpamo se nekako.

Bitna je tolerancija

• Koja je tajna uspjeha vaše veze i kako ste prebrodili razdvojenost?

- Znate što, evo baš smo nekidan o tome pričali. Kad si razdvojen, razdvojen si i nema drame, znaš da je to tako i ne dramiš oko nečega što je takvo kakvo je. A sad kad smo oboje u Zagrebu i zareda se nekoliko dana da se mimoilazimo, sad je to teže nego ona godina na Sardiniji. A tajna uspješnosti, ne samo veze, nego i života je - ne dramiti. Ne doživljavati samog sebe kao najbitnijeg, jer to nisi i u biti nitko nije. I ne treba komplicirati. Nije to tako teško.

• S obzirom na originalne zaruke, planirate li uskoro originalno vjenčanje?

- Nas dvoje, kako smo krenuli, još će nas Elvis vjenčati u Las Vegasu.

• Gdje biste voljeli izreći sudbonosno “da”?

- U šibenskoj katedrali, ali mislim da to neću uspjeti organizirati.

• Imate li još strah od majčinstva?

- Ma, to sam ja u nekom razgovoru rekla, vjerojatno ovakvim tekstom: “A i prpa me malo”, pa sad ispada da se bojim biti mama. Bojim se toliko koliko se svaka razumna osoba treba plašiti kad donosi novi život u ovaj ćumez od svijeta koji smo napravili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:35